Hans Klok vraagt tegenwoordig geld voor tv-optredens: ‘Heb het nodig’

Hans Klok vraagt tegenwoordig geld voor zijn optredens op televisie. Vroeger deed hij dat allemaal gratis ter promotie van zijn voorstellingen, maar optreden zit er in coronatijd niet altijd bij.

Hans Klok © RTL

Aan het begin van de coronatijd zag Hans Klok zijn inkomsten plotseling stilvallen. “Ik bedacht manieren om zichtbaar te blijven, dacht na over hoe geld te verdienen. Quizjes en talkshows gingen door. Vroeger verkocht ik door mijn zichtbaarheid daar mijn kaarten, maar er was niets te verkopen. Dus ben ik geld gaan vragen om daar aan te schuiven.”

Geld voor tv-werk

Hans vertelt in De Telegraaf dat de tv-wereld daar begripvol op reageerde. “Niemand vond dat gek. Ik vroeg niet de hoofdprijs, maar zo had ik naast dingen als ambassadeur voor een haartransplantatiebedrijf kleine inkomsten. Op 15 juli 2021 had ik mijn eerste optreden weer, in het Giftpark in Utrecht.”

Daarna volgde een circustour en een vast optreden in de Harbour Club. “Ik was met van alles kleins bezig, maar toen voelde ik dat optreden toch mijn main business is. Toen de nieuwe maatregelen werden afgekondigd, dacht ik wel even ’verdorie, daar gaan we weer.’ Ik wil gewoon optreden, ik ben ook al 52.”

‘Het was na 1,5 jaar op!’

Nu kan Hans wéér niet goochelen, terwijl hij het geld hard nodig heeft. “Ja, ergens wel, want het geld was na 1,5 jaar wel op. Ik kwam uit Las Vegas terug en was opeens een eenmanszaak.”

“Er waren momenten dat ik dacht: ’als het nu helemaal fout gaat, zijn er altijd schoonmakers nodig’. Ik vind niets een schande om te doen. (…) Dus ja, optreden is noodzakelijk, maar ik vind het ook heel leuk. Ook uit kleine optredens kan ik als artiest plezier halen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar kijkt u liever naar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen