Giel Beelen zwaar vernederd op televisie: ‘Ik maak jou kapot!’

Giel Beelen is zwaar vernederd in de eerste aflevering van het programma Special Forces VIPS, die gisterenavond werd uitgezonden op RTL 4. “Als jij schijt aan mij hebt, heb ik schijt aan jou!”

Erik en Giel Beelen © RTL / Videoland

RTL heeft een paar BN’ers zo gek gekregen om mee te doen aan een programma waarin ze compleet vernederd worden door een paar ruige commando’s. De eerste aflevering van Special Forces VIPS werd gisterenavond uitgezonden op RTL 4, voor de rest moet men naar Videoland. De kijker werd gisteren gelokt met de vernedering van Giel Beelen.

Giel aangepakt

Angela de Jong ligt vandaag in haar column in een deuk om hoe die BN’ers aangepakt worden door een stel oud-operators van de Special Forces, al was het op sommige momenten ook heftig. Radiomevrouw Hannelore Zwitserlood viel namelijk al binnen de kortste keren flauw, maar kon niet bepaald rekenen op mededogen van de commando’s.

De BN’er die het hardst werd aangepakt, was Giel Beelen. Hij heeft een probleem met autoriteit en dacht tijdens de militaire training wel even een sigaret op te kunnen steken. “Nummer één, was je nou net aan het roken?”, vroeg een woeste commando. Giel, in het programma bekend als ‘nummer één’: “Eventjes, ja.”

‘Sorry meneer!’

Oud-commando Erik begon vol in Giels gezicht te schreeuwen: “Wat is er net gezegd over spullen uit je eigen tas die je eruit mocht halen? Was er iemand bij die hoorde van: ‘hé sigaretten’? Heb jij schijt aan mij, nummer één?”

Giel nederig: “Nee, sorry meneer.”

Erik schreeuwend: “Je hebt wel schijt aan mij, jongen. Dat heb ik al een paar keer gezien. Als jij denkt dat je hier voor je lol bent of voor een spelletje of dat je mij uitdaagt, dan zit je verkeerd jongen, want ik maak je kapot waar je bij staat. Voorligsteun! Blijf maar even staan, ja! Want als jij schijt aan mij hebt, heb ik schijt aan jou!”

Straf

De hele groep BN’ers werd gestraft vanwege Giels misstap. Erik achteraf voor de camera: “Door collectief te straffen, zorgen we voor chaos in de groep. Mensen worden geconfronteerd met hun individuele falen en dat wordt ook in de groep opgemerkt. Dit kan tot irritatie leiden binnen de groep en wij kijken hoe die personen daarmee omgaan.”

En Giel achteraf: “Ik heb me een beetje vergist in wat voor programma dit is. Ik denk te weten dat mijn ego de afgelopen jaren al wel behoorlijk geslonken is, maar er zal vast nog wel wat over zijn. Misschien dat dat nu helemaal: Bam! F*ck, waar heb ik ja tegen gezegd?”

Angela giert

Angela de Jong vindt dit format echt om te gieren. “Het kijken naar Giels vernedering voelde als compensatie, om niet te zeggen: genoegdoening voor alle narcistische fratsen van hem en andere BN’ers waarmee je als mediaconsument al tijden ongevraagd wordt geconfronteerd.”

“De rij potentiële deelnemers voor dit programma is onbeperkt: van Tijl Beckand en Gordon tot Ali B. En wat denkt u van de maanzusjes Van Lexmond die deze ‘magische’ kiezelstenen van het trainingskamp eens van heel dichtbij mogen gaan bekijken?”, schrijft ze in haar column.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jong doet enkele suggesties voor deze BN'er-verneder-show. Wie stuurt u het liefst op missie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen