Farid Azarkan woest op Nieuwsuur-ster: ‘Je liegt dat je barst!’

Farid Azarkan is woest op de bekende Nieuwsuur-verslaggever Nynke de Zoeten. Volgens de Denk-leider is zij een ongelooflijk valse leugenaar. “Je liegt dat je barst! Jokkebrok”, schreeuwt hij.

Nynke de Zoeten en Farid Azarkan © NPO, RTL

Volgens Nieuwsuur heeft Farid Azarkan in maart van dit jaar de coronaregels geschonden. Hij was positief getest maar ging desondanks naar de installatie van de nieuwe Tweede Kamer en nam deel aan een debat over de positie van Mark Rutte. Volgens de Denk-leider betreft het hier echter leugenachtige berichtgeving.

Farid is woest

Farid reageert woest op Twitter. “Dit is vals Nynke de Zoeten. Ik heb na uitslag een uur overleg gehad met medici omdat ik totaal geen klachten had en me kiplekker voelde. Ik heb je ook verteld dat ik me daarna 2 keer heb laten testen. 2x negatief. Azarkan was dus helemaal niet positief naar de Kamer.”

Er zijn al wat bedreigingen binnengekomen bij Farid, stelt hij. “Ik heb jou ook gewezen op de veiligheids- en privacyrisico’s in een toch al gepolariseerd debat. Ik ben geschrokken van de hijgerigheid om onjuiste medische gegevens openbaar te maken. Nu de bedreigingen binnenstromen dwing je me te reageren.”

‘Je liegt dat je barst!’

Nynke reageert op de woedeaanval van Farid. Zij zegt: “Je weet dat dit niet waar is Farid Azarkan. We hebben elf dagen terug uitvoerig met je gesproken. Je hebt nooit gezegd dat je later negatieve testte. Ook niet in de officiële reactie. Bovendien blijft staan dat je na een positieve test vijf dagen in isolatie moet.”

Daarop laat Farid weer weten: “Ik heb jou verteld dat ik 2 keer negatief getest ben. Ik zag aan je dat dat je overviel. Daar waren Irene de Kruif en Abdellah (zijn woordvoerder, red.) allebei bij. In Amsterdam bij een kliniek. Je liegt dat je barst! Jokkebrok.”

Iedereen boos

Ook die woordvoerder, Abdellah Dami, is boos: “Nieuwsuur niet correct. Wat een niveau. Vandaag/vorige week gesproken met Nieuwsuur en vandaag opnieuw (tweede keer) contact met reporter met reactie. Wollaars zojuist in Nieuwsuur: ‘DENK wilde geen reactie geven.’ In artikel zelf staat wel onze reactie. Beetje in de war daar.”

En Denk-politicus Tunahan Kuzu: “Wat een nare bende bij Nieuwsuur. Goede journalistiek is me dierbaar, maar riooljournalistiek is gewoon abject! Kunnen we het daarover eens zijn?”

Klassieke aanval

Nieuwsuur-ster Arjan Noorlander: “Azarkan kiest de klassieke aanval op de journalist. Twee minuten voor Nieuwsuur en na weken gedraai. Het is duidelijk dat hij positief testte. Kom maar op met die negatieve testen dan Farid Azarkan. En ook graag het advies van de GGD dat je je isolatie mocht opheffen. Dank.”

De NOS heeft inmiddels de berichtgeving op de site aangepast: “Na publicatie van dit artikel en twee minuten voor de tv-uitzending van Nieuwsuur stelt Azarkan op Twitter dat hij na zijn eerste test twee keer negatief getest zou zijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen