Angela de Jong krijgt deze week mogelijk corona: ‘Hou mijn hart vast’

Er is een grote kans dat Angela de Jong deze week het coronavirus oploopt. Ze zit namelijk opgesloten in een woning met gezinsleden die positief getest zijn. “Ik hou mijn hart vast”, zegt ze.

Angela de Jong © NPO

Angela de Jong kan momenteel haar huis niet uit. “Wij zitten in quarantaine. Op zaterdagochtend kreeg ik een appje in de klassenapp van mijn jongste dochter, die op de basisschool zit, dat het jongetje naast wie ze zit positief is getest. Toen dachten wij: oh, shit, laten we voor de zekerheid maar even een zelftest doen”, zegt ze in de AD Mediapodcast.

Positieve zelftest

De dochter van Angela werd onderworpen aan een zelftest. “En tot onze grote verbazing was die zelftest positief. Toen kreeg ik wel een beetje de schrik om het hart, want ik dacht: ik heb vrijdagavond bij Jinek gezeten naast Gommers. Dan zal je toch zien dat ik Gommers corona heb gegeven. Ik dacht echt: dan kan ik inpakken de rest van mijn leven.”

En toen? “Ik was negatief met die zelftest, maar ik ging wel meteen klachten ontwikkelen, ook in mijn keel. Dat zal wel de hypochonder in mij zijn geweest.”

Nu nog negeatief

Het gezin De Jong ging vervolgens naar een professionele teststraat. “Ik ben zondag met haar naar de GGD geweest zondag om te testen. Zij bleek echt positief en ik bleek nog steeds negatief gelukkig.”

Er is een groot risico dat Angela deze week alsnog corona oploopt. “We zitten tot het eind van de week binnen met de rest van de familie en die worden nu allemaal een beetje verkouden, dus ik hou mijn hart vast voor wat er hier in huis rondwaart. Maar we zien het wel, we gaan het meemaken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het tijd dat Angela de Jong weer eens een grote rel veroorzaakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen