Gerard Joling tegen genderneutrale wc’s: ‘Ik word daar zó moe van’

Gerard Joling is faliekant tegen genderneutrale wc’s. Hij vindt de opmars van toiletten die zowel voor mannen als voor vrouwen zijn ongelooflijke onzin. “We slaan toch volledig door?”

Gerard Joling © SBS 6

Het is volgens Gerard Joling de grootst mogelijke onzin dat aparte wc’s voor mannen en vrouwen door sommige mensen als iets ouderwets gezien wordt. Hij vindt dat we te veel aan het doorslaan zijn in dit land, zegt de RTL 4-ster in de talkshow van Johnny de Mol. “Daar word ik zo moe van, genderneutrale wc’s.”

Pisbak of toilet

Het gaat nergens over, aldus Gerard. “We hebben een prachtig land: als je niet in een goed lijf zit dan kun je transformeren naar een vrouw of je kunt een man worden. Daarna ga je of naar de pisbak of naar het ene toilet, maar waarom nou weer dit? Je gaat naar het herentoilet óf het damestoilet, want je bent óf een dame geworden óf je bent een heer.”

Gastheer Johnny: “Je kunt het tegenwoordig ook in je paspoort laten zetten.”

Gerard: “Dat gaat toch veel te ver? We slaan toch volledig door?”

Voorzichtiger

Aan het begin van de uitzending bekende Gerard nog dat hij, net als Linda de Mol, een stuk voorzichtiger is geworden met het geven van zijn mening in talkshows. “Ik heb het ook wel eens hoor, dat ik denk: Geer, had nou even een stapje minder gedaan. Dan zie je dan later weer wat er op terugkomt, dus ik ben wel wat voorzichtiger geworden als het gaat om talkshows.”

Je moet oppassen met wat je op televisie roept, zegt Gerard. “Nou ja, je merkt natuurlijk wel dat alle lontjes overal heel kort worden en dat mensen heel snel boos zijn. Dat zie je ook op social media enzo en dat heeft natuurlijk toch allemaal te maken met de corona en dat mensen heel veel dingen niet kunnen en niet hebben gekund.”

CO2-uitstoot

Tot slot: heeft Gerard nog een mening over klimaatverandering en de klimaattop in Glasgow? “Er zijn meer dan 400 privéjets gevlogen naar Glasgow. Wat denk je dat dat een bak CO2-uitstoot is? En wat moeten wij hier dan gaan zeggen als er in China 100.000 kolencentrales zijn?”

Ja en nee

Gerard deed aan het eind ook mee aan het ja/nee-spel:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen