Tineke de Nooij heeft nog steeds een BioStabil: ‘Werkt gewoon’

Tineke de Nooij loopt nog steeds rond met een BioStabil, het omstreden kettinkje met ’therapeutische eigenschappen’. “Ik geloof er nog steeds in en ik heb hem ook nog steeds.”

Tineke de Nooij © Janita Sassen/MAX

De BioStabil was aan het begin van de eeuw behoorlijk omstreden. Het kettinkje zou elektromagnetische stress neutraliseren en een heilzame werking hebben. En Tineke de Nooij zat dat ding middagen lang aan te prijzen op Tel Sell. De Reclame Code Commissie maakte er in 2014 gehakt van en noemde het misleiding.

Tineke gelooft erin

Je zou denken dat Tineke inmiddels wel tot inkeer is gekomen en die BioStabil in de kliko heeft gedumpt, maar niets is minder waar. Ze loopt nog steeds de hele dag met dat ding te leuren. “Ik geloof er nog steeds in en ik heb hem ook nog steeds”, zegt ze in de Volkskrant.

Tineke wijst erop dat haar man chirurg was. “Hij heeft boeken voor me gekocht over de kracht van magneten. Het werkt, al is het wetenschappelijk niet te bewijzen.”

Bellen met Jomanda

Om alles een beetje in perspectief te plaatsen: Tineke gelooft ook in de geneeskracht van Jomanda. Die had ze laatst aan de telefoon. “Midden in het gesprek zei ze plotseling dat ik mijn telefoon tegen mijn heup moest houden. Dat heb ik maar gedaan. Ik hoorde dat ze met haar vingers knipte.”

Hielp het? “Ja! Absoluut. Ik had heel veel pijn, vlammende pijn. Na het instralen kon ik mijn been weer bewegen, het werd weer draaglijk. Dat bleef twee weken.”

Rozenkwarts

Gaat verder alles goed of heeft ze nog andere medische tips? “Ik geloof ook in de werkzaamheid van kristallen, rozenkwarts bijvoorbeeld. Wetenschappers zullen het waanzin vinden dat ik met rozenkwarts om mijn nek loop, maar ik geloof er in. En ik ben niet de enige.”

Ah, mooi nieuws voor Jan Slagter. Als het nog verder uit de hand loopt, dan kan hij Tineke dus linea recta doorverwijzen nar de maanzusjes Van Lexmond. Die hebben vast wel oren naar deze moongranny.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gelooft u in de geneeskracht van Jomanda?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen