RTL 4 komt met soort Lego Masters maar dan met ballonnen

RTL 4 komt met een spin-off van Lego Masters waarin geen legoblokjes maar ballonnen centraal staan. “Het zouden echt complete kunstwerken van twee tot drie tot vier meter moeten worden.”

Ruben Nicolai © RTL

Lego Masters is een grote hit op RTL 4 en het is dan ook niet gek dat de zenderleiding denkt aan soortgelijke formats waarin creatieve uitdagingen centraal staan. Volgens het AD is de zender nu bezig met een ballonformat. “Ja, ze zijn bezig met een soort Lego Masters, maar dan met ballonnen”, zegt Dennis Jansen in de mediapodcast van de krant.

Enorme kunstwerken

Hoe gaat dat eruitzien? “Dan gaan ze geen Lego-dingen in elkaar maken, maar creaties met ballonnen”, zegt Dennis.

Zijn collega Angela de Jong: “Ik heb er ook van gehoord en het gaat iets verder dan een hondje voor een kinderfeestje. Nee, het zouden echt complete kunstwerken van twee tot drie tot vier meter moeten worden. Enorme draken van allerlei verschillende ballonnen. Dat heb ik begrepen.”

Ballonvouwers

Presentator Manuel Venderbos heeft er zijn twijfels bij. “Bij Lego kan ik me nog voorstellen dat je fans hebt van die bouwsteentjes, maar heb je ook hordes fans van ballonvouwers?”

Angela: “Ik weet het niet. Ballonkunstenaars? Ik was laatst in Berlijn en daar liepen allemaal zigeuners om die dingen bij kinderen in de handen te duwen. Dan denk je: aardig, dankjewel, maar dan moet je wel betalen. Nou, toen had ze het hondje weer terug. Jammer.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Een spin-off van Lego Masters met ballonnen. Leuk of te ver gezocht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen