Roddelkanaal offline gehaald na foto van mishandelde SBS 6-ster Gillis

Het populaire roddelkanaal Juice Channel is offline gehaald door Instagram na het publiceren van een uitgelekte foto van SBS 6-ster Mark Gillis. Hij is dit weekend zwaar mishandeld in Ommel.

Mark Gillis © Wessel de Groot / Instagram

Mark Gillis, bekend van de kijkcijferhit Familie Gillis: Massa is Kassa, is in de nacht van zaterdag op zondag overvallen in zijn chalet op een vakantiepark in het Brabantse Ommel. Hij werd zwaar mishandeld en enige tijd vastgehouden. Uiteindelijk gingen de drie dieven er met een nog onbekende buit vandoor.

Juice offline gehaald

Het bekende online roddelkanaal Juice Channel, dat meer dan 100 duizend volgers heeft, plaatste zondag een foto van de mishandelde Mark in hun Instagram-stories. Het betrof een zeer heftige foto, waarop duidelijk te zien is dat Mark ontzettend te grazen is genomen.

Op andere kanalen werd men opgeroepen om Juice Channel te rapporteren en kennelijk heeft dat geholpen, want het roddelkanaal is offline gehaald. De beheerders hebben nu een alternatief account geopend, dat nu al ruim 20 duizend volgers heeft. “We zijn er hard mee bezig ons account terug te krijgen”, klinkt het. “Bedankt voor jullie support.”

Albert Verlinde blij

Shownieuws-ster Albert Verlinde vindt het heel goed van Instagram. “Vandaag toch nog even de mooie kant van Nederland, want er was een foto uitgelekt van Mark dat hij mishandeld was. Zo gaan dat soort dingen tegenwoordig. Maar hoe prachtig is het zelfcorrigerend vermogen van de social media, want iedereen werd onmiddellijk opgeroepen om die beelden weg te halen.”

Die foto is uiteindelijk dus ook weggehaald. “Dus dat vind ik een positief puntje op deze zwarte dag. Laten we dat even zeggen. Blijkbaar begint er toch een soort ethiek te ontstaan, dat je denkt: dat ramptoerisme zijn we klaar mee. Het is vreselijk wat hier gebeurd is.”

Peter Gillis reageert

Pater familias Peter Gillis heeft kort gereageerd op de mishandeling van zijn zoon. “We hebben Peter Gillis gelijk proberen te bellen. Normaal gesproken heb je best wel snel contact met Peter. Het is natuurlijk branie, blabla en fantastisch, maar nu hield hij alles af. Tot we hem uiteindelijk even heel kort aan de telefoon gehad hebben.”

Wat zei Peter? “Hij zei: ‘Ja, luister, ik kan alleen bevestigen dat het om Mark gaat jammer genoeg. Het gaat echt niet goed met hem. Ze hebben hem behoorlijk te pakken gehad afgelopen nacht. Ik ga in verband met het onderzoek ook niet precies zeggen hoe het met hem gaat en wat hij heeft.’”

Dodenlijst

Guido den Aantrekker, baas van de Story, is bezorgd. “Die familie staat enorm onder druk, hè? Peter gaf laatst ook al aan dat ze op een dodenlijst staan. Het is echt heel ernstig.”

Wie wil hem dan dood hebben? Peter twee weken geleden: “Het had zeker niets met de tv-serie te maken. Via een Belgische rechercheur hoorde ik iets over een motorbende en iemand die eind dat jaar vrij zou komen. Ik weet nog steeds niet wie erachter zit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het te ver gaan om een foto van de bont en blauw geslagen Mark Gillis te publiceren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen