Rob Geus: ‘Zonde dat SBS 6 zo afglijdt, ze moeten mij bellen!’

Rob Geus vindt het naar eigen zeggen heel erg vervelend dat SBS 6 de laatste tijd zo magertjes scoort. Volgens de vroegere Smaakpolitie-presentator doet de zender er goed aan om hem op te bellen.

Rob Geus © RTL

Het gaat de laatste tijd niet echt lekker met SBS 6. Met name de vrijdagavondshow K2 Zoekt K3 is een regelrechte mislukking, maar ook de kijkcijfers van Linda de Mol vallen tegen en de dagelijkse talkshow van Johnny de Mol is ook geen kijkcijferhit. Hoe is het tij te keren? Rob Geus heeft wel een idee.

Rob als kijkersmagneet

Rob ziet in zichzelf de oplossing en tipt John de Mol om even contact met hem te leggen. “Met SBS gaat het nu niet zo goed. Het is mijn kindje en het gaat me aan het hart dat die zender zo afglijdt. Dan denk ik: volgens mij moet die zender terug naar het oude, met weer een blok tv met Alberto Stegeman en Rob Geus.”

De kijker is dan weer zó terug, denkt Rob. “Ik denk dat je de kijkers dan snel terugwint”, vertelt hij aan het AD.

Niet meer rellen

Die kijkcijfers had Rob wel te danken aan het sensationele karakter van zijn programma’s. Maar dát wil hij niet meer, veinst hij. “In elk programma moesten minimaal zes slechte tenten zitten, en eigenlijk maar één goede. Terwijl ik juist hoopte dat ik vier goede tenten kon laten zien.”

Rob: “Mensen smulden van narigheid en ellende. Dat vond ik een dingetje, ja. Moesten we dat wel willen?”

Slecht nieuws

Slecht nieuws voor Rob: de SBS 6-kijker stemt af op Frank Visser in de hoop op een ordinaire burenruzie en stemde af op De Smaakpolitie in de hoop op een pittige confrontatie met een smerige restaurateur. In een goednieuwsshow is echt niemand geïnteresseerd. En Rob zelf stiekem ook niet natuurlijk.

Rob weet niet wat hij met zichzelf aan moet. “Ik sta op een kruispunt en weet even niet wat ik moet gaan doen. Misschien was ik toch nog niet klaar met tv maken, en zijn de successen die ik op tv heb gehad wel verslavend geweest.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rob Geus de kijkcijfers van SBS 6 weer omhoog krijgt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen