Carlo Boszhard gelooft in Jomanda: ‘Ze liet Rik Felderhof zweven’

Carlo Boszhard hoort niet bij de critici van het controversiële medium Jomanda. Hij heeft met zijn eigen ogen gezien hoe ze oud-presentator Rik Felderhof liet zweven op een strandbedje.

Jomanda en Carlo Boszhard © TLC, RTL

De meeste mensen zien Jomanda als een kwakzalver, maar daar sluit Carlo Boszhard zich absoluut niet bij aan. Hoewel hij het medium al jaren niet heeft gesproken, heeft ze een speciaal plekje in zijn hart. Ze waren in 1998 namelijk samen te gast in het programma Villa Felderhof van oud-presentator Rik Felderhof.

Carlo masseert Jomanda

Carlo was destijds heel erg vereerd om samen met Jomanda in het interviewprogramma te zitten. “Het fenomeen uit Tiel, The lady of the light. Ze was enorm populair. Ze werd geliefd én gehaat. Het is bijna niet uit te leggen hoe groot ze in die dagen was. Een kruising tussen Jezus Christus en Martien Meiland, met de uitstraling van Celine Dion.”

De twee waren twee handen op een buik in Riks villa in Saint-Tropez. “Ik masseerde haar schouders. Zo’n massage die juist zij altijd moest geven, dus dit gebaar waardeerde ze zeer. Tussen haar en mij werd een band gesmeed die ik niet snel zal vergeten.”

Zwevende Rik Felderhof

Jomanda heeft écht bovennatuurlijke krachten, aldus Carlo. “Ze zei: ‘Kijk goed!’ Om vervolgens haar handen als een Messias op te richten. Rik Felderhof lag tien meter verderop te slapen, helemaal horizontaal.”

En toen begon Rik te zweven, aldus Carlo. “Ineens gingen zijn benen omhoog, uit het niets. Ik keek naar de handen van Jomanda en zag hoe ze die beweging op afstand dirigeerde met haar kracht.”

Niet uit het hart

Carlo hoopt dat het goed gaat met Jomanda. “Als Jomanda dit ooit leest, weet dan: uit het oog, maar niet uit het hart.”

De column die Carlo heeft geschreven over Jomanda kunt u lezen op de website van Televizier.

Fragment

Carlo en Jomanda in Villa Felderhof:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen