Paul de Leeuw over RTL-avontuur: ‘Geld maakt niet gelukkig’

Paul de Leeuw is heel blij dat hij geen onderdeel meer is van RTL 4. Hij voelde zich achteraf gezien toch niet zo op zijn plek bij de commerciële tv-zender, waar volgens hem geen clubgevoel heerst.

Paul de Leeuw © Beau

Na jarenlang geen amusement te hebben gemaakt, is Paul de Leeuw nu weer terug op ’s lands meest bekeken zender met het programma Busje Komt Zo. Hij lijkt weer helemaal in zijn sas te zijn. Hoe kijkt hij nu terug op zijn avontuur bij RTL? De presentator vertelt het in de VARAgids.

‘Geld maakt niet gelukkig’

Paul heeft één belangrijke les geleerd tijdens zijn jaren bij RTL. “Dat geld niet gelukkig maakt. En dat ik – hoe leuk ik daar ook met leiding en makers omging – het clubgevoel miste. Het was meer ieder op zijn eiland, ook nog eens extra door corona.”

Na zijn RTL-exit is Paul na gaan denken over zijn toekomst. “Ik heb veel met mijn gezin gedaan (…) en ik sprak natuurlijk over de toekomst met mijn man. Overlegd: stel je voor dat het wat minder met tv-maken wordt. Dat er geen plek meer voor mij is.”

Bang voor tv-exit

Daar was Paul wel een beetje bang voor. “Ja, ik ben inmiddels mijn eigen oeuvre, mijn eigen format. Misschien is die tijd voorbij. Natuurlijk, we kunnen lekker leven, maar ik ben niet iemand die lekker wil leven. Ik wil niet dood gevonden worden op de golfclub. Wat me goed deed, was dat mensen zeiden dat ze me misten op tv.”

Nu is hij terug met Busje Komt Zo. Maar om dat op de buis te krijgen, moest hij – anders dan vroeger – eerst een proefaflevering maken. Beledigd? “Nee. Wel verrast. Ik gun het eigenlijk iedere programmamaker die denkt: wat nu? Het is goed voor je karakter en ego.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Paul de Leeuw een leuke tv-persoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen