NPO 1 viert verjaardag Amalia groots: tv-special met Dionne Stax

NPO 1 gaat de achttiende verjaardag van prinses Amalia groot vieren op dinsdag 7 december. Direct na het Achtuurjournaal staat er een uitgebreide tv-special met Dionne Stax op het menu.

Dionne Stax © AvroTros

Dionne Stax is van de afdeling vlees noch vis vandaan getrokken om een lange uitzending te maken over prinses Amalia. Niet onder de vlag van haar nieuwe werkgever Omroep MAX, waar prinses Beatrix laatst een interview aan gaf, maar onder die van haar oude werkgever AvroTros. Over de titel is lang vergaderd: ‘Amalia 18 jaar’.

Amalia zelf zwijgt

De AvroTros vindt het belangrijk om een speciaal programma te maken. “Het is een belangrijke leeftijd omdat prinses Amalia nu officieel koningin mag worden. Dionne Stax loopt door het bloeiende leven van Amalia, we leren wat haar op deze leeftijd bezighoudt en hoe ze haar school en hobby’s combineert met haar toekomstige rol.”

Dionne krijgt Amalia zelf niet te spreken – die heeft exclusief lopen klessebessen met Claudia de Breij – maar wel experts op het gebied van de Nederlandse monarchie. “Tot nu toe wordt prinses Amalia zoveel mogelijk uit de publiciteit gehouden door haar ouders”, legt de omroep uit.

Kletsen met royaltyfans

Eén van Dionne’s gasten is bijvoorbeeld royaltyverslaggever en -fan Rick Evers. “Samen lopen ze door Wassenaar en Den Haag, plaatsen waar Amalia een groot en belangrijk deel van haar jeugd doorbracht. Ook bezoeken ze Paleis Noordeinde, de toekomstige werkplek van Amalia.” Rick legt hier uit welke werkzaamheden Amalia mag gaan oppakken.

Andere gasten zijn couturier Edouard Vermeulen, staatsrechtkenner Peter Rehwinkel en opvoedcoach Marina van der Wal. “Deze special biedt een tv-portret in het (toekomstige) leven van prinses Amalia: hoe ze als kind was, hoe ze nu is en wie ze wordt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden als prinses Amalia een tv-interview zou geven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen