Niels van der Laan wekt argwaan: ‘Zijn privéleven is een mysterie’

Niels van der Laan wekt argwaan door bijzonder geheimzinnig te doen over zijn privéleven. Hij legt in een interview uit met TROS Kompas wat er precies speelt. “Ik heb inderdaad een gezin.”

Niels van der Laan © Annemieke van der Togt

Even Tot Hier is op dit moment een van de succesvolste programma’s van de Nederlandse televisie, maar over presentator Niels van der Laan weten we maar heel weinig. De TROS Kompas durft het nu aan om de presentator rechtstreeks te confronteren. “In interviews spreek je nooit over je privéleven. Is dat een bewuste keus?”

Mysterie

Niels bevestigt daarop een gezin te hebben. “Het is geen geheim dat ik een gezin heb. Maar ik houd ze heel bewust buiten de publiciteit. Zij vinden dat prettig, en ikzelf ook. Als ik naar een satiricus of cabaretier kijk, wil ik niet denken: och, hij is net vader geworden, of: zijn vriendin heeft corona.”

Dergelijke bijgedachten leiden af, zegt Niels. “Ik vind het belangrijk dat ons werk voor zich spreekt. Dat mijn privéleven een beetje een mysterie is, dat mensen gissen hoe het allemaal zit, vind ik wel weer geinig.”

Acteren

Dan door naar Even Tot Hier: kan hij daarin zijn volledige ei kwijt? “Het enige wat ik soms een beetje mis en wel ontzettend leuk vind, is het pure acteren, waarbij ik niet zelf verantwoordelijk ben voor het eindproduct. Dat is ook weleens prettig, dat iemand anders het schrijft en ik het alleen maar hoef uit te voeren.”

De mannen van Even Tot Hier zijn vaak bijzonder grof. Zelfs tv-koningin Linda de Mol kreeg onlangs een verbale stoot te verwerken. Niels’ co-host Jeroen Woe legde een link tussen de ingrijpende coronamaatregelen en Linda. “Nederland is net het gezicht van Linda de Mol, want god: er is op zóveel verschillende plekken ingegrepen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen