Broer Peter R. de Vries pleit voor veel meer ziekenhuisbedden

Wouter de Vries, de broer van Peter R. de Vries, vindt het ‘schandalig’ dat het een rijk land als Nederland nog steeds niet gelukt is om de zorgcapaciteit uit te breiden. Hij vindt dat hard nodig.

Wouter de Vries © RTL

Nu de ziekenhuizen weer te maken hebben met een toestroom van coronapatiënten, is Nederland voor de zoveelste keer in een gematigde lockdown beland. Dit moet ervoor zorgen dat er genoeg ziekenhuisbedden overblijven. Critici vinden het een gotspe dat Nederland zo weinig ruimte heeft voor coronapatiënten.

Wouter is kritisch

Ook Wouter de Vries vindt het een schande. De broer van Peter R. de Vries was gisteren te gast in de talkshow van Humberto Tan, op de dag dat Peter 65 zou zijn geworden, en gaf ook zijn mening over de coronamaatregelen.

Wouter: “Economisch gezien heb je twee begrippen. Dat is vraag en aanbod. Het aanbod is het aantal bedden en ik ben het er eigenlijk mee eens dat het in dit land een schande is dat we maar zo weinig bedden hebben na twee jaar corona. Dat had al veel beter geregeld moeten worden. Het Slotervaartziekenhuis staat vrij!”

Vaccinaties

Het baart Wouter verder zorgen dat er nog zo veel ongevaccineerde mensen zijn. “Ik zit al dertig jaar in het onderwijs. Ik ben werkzaam op het Windesheim in Almere. Wat ik dan wel vreemd vind: we gaan nu weer een lockdown in, maar ik sta gewoon voor halve klassen die niet gevaccineerd zijn.”

De werkomstandigheden zijn niet altijd goed, vindt Wouter. “Ramen kunnen in principe niet echt goed open in schoolgebouwen en dat draait dan maar allemaal door. Dan denk ik wel eens: jongens, we moeten het samen doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wouter de Vries wil meer ziekenhuisbedden. Denkt u dat dat een goede oplossing is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen