Lucas Hamming ergert zich dood aan Op1: ‘Last minute afgezegd’

Lucas Hamming ergert zich dood aan talkshows die last minute een optreden afzeggen. Het gebeurde hem twee vrijdagen geleden nog bij Op1, briest de zanger. “Het is zo vervelend.”

Lucas Hemming © NPO

Talkshows staan erom bekend continu gasten te verplaatsen of af te zeggen. Bij de echt grote A-namen gebeurt dat niet, maar met een willekeurige artiest die een liedje komt spelen wordt minder galant omgegaan. Lucas Hamming, bekend van Maestro, spreekt Op1-presentator Hugo Logtenberg erop aan in een uitzending van BNR Nieuwsradio.

Lucas geërgerd

Het gaat dan over de talkshowoverkill in Nederland en dat het lastig is om aan gasten te komen. Lucas: “Hier wil ik even inhaken, want jullie kunnen supermakkelijk gasten krijgen, maar iedereen wordt altijd een uur van tevoren afgebeld omdat ze weer een andere gast willen.”

Hugo: “Ja, dat gebeurt weleens in talkshowland, hè?”

Lucas: “Dus de gasten vinden is niet zo’n probleem.”

Afgebeld

Eigenlijk zou Op1 twee vrijdagen geleden een special maken over de overleden dirigent Bernard Haitink, maar die werd op het laatste moment afgeblazen. “Dat was echter toch omgedraaid, omdat Alec Baldwin iemand had doodgeschoten. Het is dus allemaal wel begrijpelijk, maar ik zit met een hele band…”

Toevallig zou Lucas ditmaal niet met de band spelen. “We zouden ditmaal niet met de hele band zijn, maar je zit gewoon vol enthousiasme te wachten en dan krijg je weer: ‘Ja, het gaat toch niet door.’ Dan denk je: hè, jasses. Maar ik ben het gewend.”

Hugo verdedigt

Zo werkt het nou eenmaal, zegt Hugo. “Ik heb zelf ook weleens dat ik om half zeven zei: ‘Jongens, dit is niet meer het gesprek waar het over moet gaan.’ Dan gaan er drie mensen van tafel.”

Lucas: “Het vervelende is dat je gewoon de hele dag rekening houdt met dat je daar zou kunnen komen te zitten. Je houdt dingen vrij, je gaat dingen doen of je gaat dingen niet doen. Maar ik snap ook dat je een puzzel moet maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kunt u een liedje van Lucas Hamming opnoemen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen