Wilfred Genee eens met Chantal, Angela de Jong verdedigt Erica

Wilfred Genee vindt de kritiek die Chantal Janzen in de talkshow van Eva Jinek heeft geuit op Erica Meiland terecht. Ondertussen begrijpt Angela de Jong niets van de ontstane ophef.

Wilfred Genee en Angela de Jong © SBS, RTL

Het tv-optreden van Erica Meiland in de talkshow Jinek maakt de tongen behoorlijk los. Het ene kamp vindt het walgelijk hoe Erica zich uitlaat over de islam en hoofddoekjes, terwijl het andere kamp kotst op de ‘deugende‘ Chantal Janzen. De RTL-presentatrice uitte in de talkshow namelijk felle kritiek op de SBS 6-ster.

Wilfred steunt Chantal

Wilfred Genee steunt Chantal in deze pittige tv-ruzie. “Wat Chantal misschien terecht opmerkt: je kunt niet voor een ander bepalen hoe die erin staat. Maar respecteer dat van elkaar en blijf een beetje normaal tegen elkaar doen, want wat er daarna voorbijkwam op internet, social media en al die andere kanalen…”

Hij doelt op de bedreigingen aan het adres van de Meilandjes. Die vindt Wilfred wel echt te ver gaan. “Ik heb echt het gevoel dat we met z’n allen die grens aan het bereiken zijn. Eigenlijk zijn we er al overheen.”

‘Erica heeft gelijk’

Rick Romijn, de sidekick van Wilfred, vindt echter dat Erica volkomen gelijk heeft. “Ze zegt eerlijk wat ze vindt”, merkt Wilfred op. En Rick vervolgens: “En ik denk dat ze ook gelijk heeft.”

“Nou, ik denk tot op zekere hoogte niet hoor”, werpt sidekick Niels van Baarlen tegen. Wel vindt hij de bedreigingen te ver gaan. “Je kan de Meilandjes leuk vinden of verschrikkelijk – dat mag iedereen zelf weten – maar als je zag wat zij in haar inbox kreeg. Haar kindje van twee maanden oud heeft er werkelijk niets mee van doen.”

Angela de Jong verbaasd

Angela de Jong is vooral verbaasd dat een beetje kritiek op de islam direct weer tot zo’n enorme ophef leidt, schrijft ze in haar column. “Als Erica hetzelfde had gezegd over de lange zwarte rokken van orthodoxe christenen in Urk of Staphorst, had er geen haan naar gekraaid, wat ik je brom.”

Zorgelijk, vindt Angela het. “Kritiek op de islam blijft het grootste taboe in de Nederlandse media. (…) Hoeveel boeken zou Lale Gül nog moeten schrijven voor de kramp van deze discussie af gaat?”

Wilders-retoriek

Het is wat Angela betreft prima dat Erica zich uitspreekt tegen de hoofddoek, de boerka en meer islam in Nederland. Ze wijst erop dat Erica dit met name vanuit een feministisch oogpunt zegt.

“Daar heeft ze weldoordachte argumenten voor, die ze rustig en zonder in grove en beledigende Wilders-retoriek te vervallen ter tafel bracht bij Jinek.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen