K2 Zoekt K3-winnares krijgt geen topsalaris: ‘Dit is echt weinig!’

Julia Boschman, die zaterdag de SBS 6-show K2 Zoekt K3 won, gaat waarschijnlijk niet veel meer dan modaal verdienen als K3-zangeres. Dat onthult Yvonne Coldeweijer, die zelf ooit auditie deed.

K2 Zoekt K3 © SBS 6

K2 Zoekt K3 liet in de finale-uitzending vier kandidaten tegen elkaar strijden. “Ik heb vernomen van een zeer betrouwbare spion dat de laatste vier finalisten een contract hebben moeten tekenen voor vijf jaar! Julia moet dus verplicht vijf jaar in K3 blijven”, zegt Yvonne Coldeweijer, die zelf ooit auditie deed voor K3, op Instagram.

3200 euro

Tijdens het tekenen van het contract wisten Julia en haar medefinalisten nog niet wat ze zouden gaan verdienen, stelt Yvonne. “De bedragen in het contract waren classified (dus zwarte balkjes ervoor). Ze hebben dus allemaal moeten tekenen terwijl ze nog niet wisten wat ze zouden gaan verdienen… Wauw.”

Die verdiensten zijn geen vetpot, weet Yvonne uit eigen ervaring. “Als je mijn K3-video hebt gezien op YouTube weet je dat ik in de tijd van Josje auditie heb gedaan voor K3 (voordat ik bij Telekids kwam) en toen moesten de laatste 30 meiden allemaal een contract tekenen, waarin een bedrag stond vermeld van 3200 euro bruto per maand…”

‘Voor dat bedrag…’

Voor een BN’er is dat geen hoog salaris. “In het contract stond ook dat je per jaar geen opslag kon krijgen van meer dan vijf procent. Ik lag er net uit, maar ik ken meiden die door waren en zijn gestopt met de audities omdat ze het te weinig vonden. Je moet namelijk ook je hele leven achterlaten en verhuizen naar België. Voor dat bedrag…”

De dames die ooit als K3 begonnen zijn wél steenrijk geworden. “De oude K3 met Karen en Kristel hadden helemaal in het begin een percentage op de merchandise onderhandeld, dus je begrijpt wel dat die LOADED zijn. De nieuwe K3’tjes hoeven het in ieder geval niet voor het geld te doen!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gert Verhulst wordt steenrijk over de rug van zangeresjes met een modaal salaris. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen