Jort Kelder krijgt kritiek op Lotto-reclame: ‘Hoezo onafhankelijk?’

Jort Kelder krijgt een veeg uit de pan van voormalig tv-bobo Fons van Westerloo. Hij vindt het een gotspe dat Jort als presentator van Op1 gewoon uitgebreid reclame mag maken voor de Lotto.

Jort Kelder © YouTube

Een paar maanden geleden verscheen Jort Kelder plotseling in een nieuw reclamespotje van de Lotto. Hierin wordt hij in ‘zijn’ sloepje ingehaald door een enorm jacht met daarop een Lotto-winnaar. “Nieuw geld”, foetert hij. Zijn fictieve vriendin daarop: “Maar wel meer geld.”

Onverstandig

Fons van Westerloo, voormalig baas van zowel RTL als SBS, vindt het onhandig van Jort. Aan het begin van zijn carrière was Fons televisiejournalist en toen leerde hij naar eigen zeggen al dat het onverstandig is om gratis diensten aan te nemen. “Laat staan om je te laten betalen om producten in een reclamespotje aan te prijzen”, schrijft hij in De Telegraaf.

Zelf ging hij ooit eens mee op een gratis reisje van North Sea Ferries. “Onze generositeit is niet bedoeld om iets op tv of in de krant te krijgen, maar om het eruit te houden als er hier iets misgaat”, liet het bedrijf hem toen onverbloemd weten.

Kritiek op Jort

Dat heeft Fons’ ogen naar eigen zeggen geopend. Als leidinggevende heeft hij verzoeken van zijn journalisten om iets gratis aan te nemen of te verschijnen in een reclamespot altijd geweigerd.

“Ik denk daaraan als ik Jort Kelder de Lotto zie aanprijzen. Ongetwijfeld tegen forse betaling. Zou hij na het aannemen van dat geld ooit nog in Op1 de Lotto aan de schandpaal nagelen als daar iets misgaat? Ik denk het niet.”

Reclame

De bewuste reclame:

Tweet

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Op1-presentator Jort Kelder in een Lotto-reclame. Onhandig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen