Johnny de Mol hekelt zwartmaken relschoppers: ‘Ze vervelen zich!’

Johnny de Mol vindt dat we de relschoppers die boos zijn over de coronamaatregelen niet te hard moeten aanpakken. “Ze worden nu een beetje de mongolen van de samenleving genoemd.”

Johnny de Mol © SBS 6

De coronarellen zijn volgens Johnny de Mol niet goed te praten, maar hij wijst er ook op dat dit een ‘exponent’ is van het coronabeleid. “Het valt absoluut niet goed te praten, maar als je gaat kijken: ze hebben geen baan, ze mogen niet naar het voetbal, ze mogen niet het café in en als je dan een reactie krijgt als: ‘Dat zijn de mongolen van de samenleving’, dat rijmt toch ook niet met elkaar?”

‘Dit werkt niet!’

Zijn tafelgast Akwasi roept daarop op tot verbinding. “Ik vind dat je gewoon rekening met elkaar moet houden. Dat is het allerbelangrijkst en daar gaat het eigenlijk over. Een appèl op de nuance is heel belangrijk.”

Johnny vindt dat het coronabeleid ook gewoon rammelt. Hij uit felle kritiek op Hugo de Jonge en Mark Rutte. “Zij moeten dit zelf toch ook wel inzien en erkennen? Dat ze zichzelf op het hoofd krabben en denken: dit werkt niet!”

Plan B

Het is volgens Johnny evident dat de regering er niets van bakt. “Missen we dan ook niet een klein beetje een mea culpaatje? Van: ik steek de hand in eigen boezem, we hadden dit gezegd, dat lukt niet, maar dat gebeurt maar niet.”

Het is tijd voor een plan B, stelt hij. “Het lijkt een herhaling van zetten. Je denkt op een gegeven moment: waar is het plan B? Waar is het grotere plan B? Het rigoureus anders doen.”

Covid-ziekenhuizen

Politiek journalist Sam Hagens: “Er is geen plan B op dit moment, hè? Want die ziekenhuizen lopen gewoon vol, dus je kan niet zoveel anders.”

Wat moet er volgens Johnny gebeuren? “Is het niet gewoon meerdere ziekenhuizen in het land inrichten voor covidpatiënten?”

Sam: “Daar hebben ze het al heel vaak over gehad, maar dat is ook niet een oplossing, want dan heb je nog steeds heel veel mensen nodig. Ze hebben nu gewoon echt een tekort aan verpleegkundigen.”

Basismaatregelen

Het kabinet waarschuwt dat we in Nederland echt de basismaatregelen moeten opvolgen, maar volgens Johnny is dat een onhaalbare kaart.

“Om heel eerlijk te zijn: je doet wel je best, ik ook, maar je doet het niet altijd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u begrip voor de coronarelschoppers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen