John Williams niet boos over ‘racistische’ vraag Carlo Boszhard

John Williams is niet boos over de ‘racistische’ vraag die Carlo Boszhard hem elf jaar geleden stelde in het RTL 4-programma Let’s Dance. Dat laat hij desgevraagd weten in de VARAgids.

John Williams © RTL

VARAgids-journaliste Carolien Spaans peilt tijdens een interview met John Williams hoe hij precies in de racismediscussie staat, maar krijgt alleen maar milde en genuanceerde antwoorden terug. Daarop vraagt zij: “Verklaart die milde inborst ook waarom je relaxed reageert op twee enigszins racistische momenten die ik tegenkwam?”

Long John

Om welke voorbeelden gaat het? Carolien: “Toen je meedeed met het tv-programma Let’s dance zette je een weergaloze performance neer van Beyoncé’s Single Ladies, inclusief zwart balletpakje. Het enige wat de presentator en jury na afloop wilden weten was hoe jij je ‘Long John’ had weggewerkt in dat pakje.”

Carolien doelt hier op een vraag van Carlo Boszhard, die Let’s Dance presenteerde. Na het optreden van John knielde de presentator en vroeg hij: “Mag ik één ding vragen: waar is die Long John gebleven?”

Volgens Carolien is dit kennelijk een verwijzing naar het vooroordeel dat alle zwarte mannen een enorm lang apparaat hebben.

John niet boos

Wat is het andere voorbeeld dat Carolien tegenkwam? “En ik kwam een interview tegen waarin de journalist jou voorlegt dat veel mensen denken dat je een womanizer bent, wat volgens haar door je ‘Surinaamse roots’ komt.”

John kan zich over beide voorbeelden niet boos maken. Hij laat desgevraagd weten: “Ik zie het echt niet zo. Ik zit op een andere planeet. Als je iets niet begrijpt of verkeerd ziet, dan leg ik het je uit. Zoals ik hoop dat het ook andersom zal gaan.”

‘Zullen we dit afsluiten?’

Carolien tot slot: “Denk je op zulke momenten serieus niet iets van: kap daar eens mee?” Nee, antwoordt John. Zij: “Heb jij weleens de behoefte om je te mengen in de woke of Black Lives Matter-discussie?”

Ook daar heeft John geen zin in. “Zullen we nu dit onderwerp afsluiten?”

Het VARAgids-interview met John Williams kunt u lezen via Blendle.

Let’s Dance

Het bewuste moment in Let’s Dance:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het racistisch om John Williams te vragen naar zijn geslachtsdeel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen