‘Imbeciele’ Lil’ Kleine maakt grapje over gewelddadige roofoverval

Lil’ Kleine heeft niet bepaald een trauma opgelopen van de gewelddadige roofoverval, waarbij hij een peperduur horloge van anderhalve ton moest afstaan. Hij maakt er alweer grapjes over.

Lil' Kleine © RTL, Instagram

Na tientallen keren op Instagram gepocht te hebben met zijn peperdure horloges, was Lil’ Kleine donderdagavond toch nog een keer de klos. Vlak nadat hij een feestje bijwoonde in Rotterdam waar hij rondliep met een Patek Philippe-horloge van meer dan een ton – en daar ook mee opschepte op social media – werd hij op straat overvallen.

Imbeciel

Criminaliteit is niet goed te praten, maar toch vragen veel mensen zich af: waarom loop je in vredesnaam over straat met een horloge van meer dan een ton? “Je bent gewoon imbeciel als je zo’n klok draagt. Ze schieten je voor minder overhoop”, zegt een anonieme horlogehandelaar in Het Parool.

Is dit niet een variant van het korte-rokjesargument? “Het zij zo. Je horloges stoer laten zien kan gewoon niet meer. René van de Gijp zei het toch ook al nadat hij slachtoffer was? Je bent gewoon doelwit.”

Grapjes

Heel erg lijkt Lil’ Kleine er niet mee te zitten, want gisterenavond, een klein etmaal na de overval, zat hij alweer met vrienden te dineren in een luxerestaurant. Daar maakte hij een filmpje van. “Lekker jongens! Amman, weet jij misschien hoe laat het is? Want ehh… Hahahaha!”, giert hij daarop.

Weekend-baas Bart Ettekoven in Shownieuws: “Dat is eigenlijk ook op de manier die je ook wel weer van hem verwacht op een of andere manier, alsof het allemaal een grote grap is. Hij lijkt het zelf allemaal niet zo heel serieus te nemen en hij lijkt er niet heel erg van ontdaan te zijn.”

Niet in shock

Vreemd, vindt Bart het. “Je hebt niet de indruk dat hij er heel erg verdrietig, onder de indruk of in shock van is, zal ik maar zeggen. Hij gaat gewoon weer door met z’n normale leven alsof er niets aan de hand is.”

Natacha Harlequin vindt Jorik, zoals Lil’ Kleine echt heet, onverstandig. “Ik heb hier heel vaak gezegd: ‘Moet je alles wat je hebt nou wel tonen?’ De eerste gedachte die bij mij naar voren kwam was dat ik het kind van Lil’ Kleine een keer op een foto zag, nadat hij een Rolex had gekregen omdat hij zoveel maanden oud was. Dan denk ik: moet je dat nu allemaal laten zien?”

Een ton

Waar duikt het horloge van Lil’ Kleine straks op? Zeggen legitieme horlogehandelaren niet nee tegen zo’n gestolen horloge?

De anonieme horlogehandelaar van Het Parool: “Als die klok 150.000 waard is en je biedt hem aan voor een ton, is er heus wel iemand in Antwerpen te vinden die geld ruikt en geen vragen stelt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het imbeciel dat Lil' Kleine met een klokje van 150.000 euro rondliep?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen