Geert Wilders in tv-aanvaring met Boulevard-ster: ‘Dit is inhumaan!’

Geert Wilders is in het programma WNL op Zondag aangevallen door royaltydeskundige Justine Marcella, bekend van RTL Boulevard. Zij vindt de plannen van de PVV-leider ronduit ‘inhumaan’.

Geert Wilders en Justine Marcella © WNL

Als het aan Geert Wilders ligt worden alle asielzoekers uitgezet of vastgezet. “Het liefst uitzetten en als dat niet kan – sommige landen werken niet mee en sommige mensen verscheuren hun paspoort – dan zet je ze vast. Maak het zo onaantrekkelijk mogelijk in Nederland om hier illegaal te zijn. Je krijgt ze nooit meer weg”, zegt hij in WNL op Zondag.

Ingewikkeld

RTL Boulevard-ster Justine Marcella, die naast Geert zit, schrikt behoorlijk van dat voorstel. “Justine Marcella schudt haar hoofd. Ja, dat begrijp ik wel”, merkt gastheer Rick Nieman op.

Justine: “Ik vind het ingewikkeld om te begrijpen dat mensen die in de meest afgrijselijke omstandigheden zijn gevlucht voor een oorlog en naar een vreemd land komen… Ik vind het zeer inhumaan om die als criminelen gevangen te zetten.”

Geert: “Het zijn geen vluchtelingen meer, want ze komen uit vijf of zes veilige landen.”

Sri Lanka

Zelf heeft Justine ook een liefdesrelatie met een vluchteling. “Hij is dertig jaar geleden uit Sri Lanka gevlucht. Hij is hier gelukkig welkom geheten in Nederland en hij is inmiddels professor en dokter in de acute geneeskunde, een van de beste artsen in Nederland.”

Geert: “Hartstikke goed, maar het zijn niet allemaal artsen en atoomgeleerden. Waren ze maar allemaal zo, zou ik zeggen. Ga op straat kijken en ga naar Ter Apel. Het zijn vaak de mensen die alleen maar kansloos zijn. De Marokkanen, de Algerijnen, de Tunesiërs, die Nederland alleen maar onveilig maken en onze vrouwen lastigvallen en stelen.”

Vluchtelingen

Rick vindt dat je onderscheid moet maken tussen échte vluchtelingen en arbeidsmigranten. “Er zitten toch heel veel daadwerkelijke vluchtelingen tussen, meneer Wilders?”

Geert: “Nee, het zijn geen vluchtelingen, want ze komen uit Duitsland en België. Er is een afspraak gemaakt in Europa. Mensen die in Nederland komen, komen hier voor onze huizen, onze uitkeringen en onze vrouwen.”

Fragment

Geert en Justine in aanvaring bij WNL:

WNL op Zondag

WNL op Zondag werd gisterenochtend live uitgezonden op NPO 1. Terugkijken kan hier.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen