Eva Jinek denkt dat er draagvlak is om Sinterklaas te skippen

Eva Jinek denkt dat er draagvlak is om de carnavalsvieringen en de Sinterklaas-intochten niet door te laten gaan, als we daarmee een lockdown tijdens de kerstdagen kunnen voorkomen.

Eva Jinek © RTL

Het coronavirus laait weer op in Nederland en daarom worden er steeds strengere maatregelen genomen. Volgens Eva Jinek komt de besluitvorming erg traag op gang en dat verbaast haar. “Ik denk dat de verbazing erin zit dat we niet voor het eerst in de pandemie zitten, maar dat we al anderhalf jaar onderweg zijn”, zei ze gisteren in haar talkshow.

Sinterklaas skippen

De beleidsmakers zouden volgens Eva beter moeten anticiperen op de gebeurtenissen. “Het is niet volledig ondenkbaar dat het nu, in deze snottermaand om het maar even zo te noemen, explosief zou stijgen. Het is niet allemaal helemaal uit het niets gekomen, dus in die zin voelt het als een onderschatting.”

Eva denkt dat forser ingrijpen nodig is en verwacht dat er draagvlak is onder de Nederlandse bevolking. “Zou het niet zo zijn dat als we zeggen: ‘Oké jongens, we moeten helaas carnaval en Sinterklaas offeren, maar daardoor zitten we niet met kerst in lockdown’, dan denk ik dat er heel veel draagvlak en animo voor is.”

Draagvlak

André Rouvoet, de voorzitter van GGD GHOR Nederland, kan zich dat ook wel voorstellen. “Dat zou heel goed kunnen. Ik denk dat heel veel mensen ervoor beducht zijn – net als vorig jaar – dat je met de feestdagen niet zomaar bij elkaar kunt zijn. Als daar ingrijpende maatregelen voor nodig zijn, dan denk ik dat er best draagvlak voor zou zijn.”

Eva vindt ook dat we moeten beginnen met het geven van boosterprikken. De gewone griepprik kan volgens haar wel even wachten. “Kunnen we het niet omdraaien? Zullen we eerst de boosterprik doen en over twee weken de griepprik?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Carnaval en Sinterklaas skippen om met kerst niet in lockdown te hoeven, ja of nee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen