Erica Meiland gebasht door Albert Verlinde: ‘Dit is toch niet normaal?’

Erica Meiland kan niet rekenen op de steun van haar collega Albert Verlinde. Hij vindt het begrijpelijk dat Hallmark ervoor heeft gekozen om alle wenskaarten met Meiland-uitspraken offline te halen.

Erica Meiland en Albert Verlinde © SBS

Hallmark heeft abrupt besloten om hun Meiland-wenskaarten uit de verkoop te halen vanwege de uitspraken van Erica Meiland over de islam. Het is namelijk een bedrijf ‘dat diversiteit omarmt’. “Wij sluiten niemand uit en vinden dat iedereen erbij hoort en ertoe doet”, zegt een woordvoerder tegen De Kanttekening.

Hallmark boycot Erica

Vanwege hun mening over de islam passen de Meilandjes niet langer bij het bedrijf, vindt Hallmark. “Wanneer een partner met wie wij samenwerken onze visie niet deelt, voelen wij ons genoodzaakt deze producten (…) offline te halen.”

Erica is verbijsterd, laat ze weten aan Shownieuws. “Ze zijn even in beraad en tijdens het beraad hebben ze de collectie offline gehaald. Wordt vervolgd. We leven in een vreemde maatschappij tegenwoordig…”

Albert valt Erica aan

Bram Moszkowicz sprak in de Shownieuws-studio zijn steun uit voor Erica. “Triest. Ik weet niet alles wat ze heeft gezegd, maar wat ze heeft gezegd is misschien controversieel, maar niet van dien aard dat je zegt: ‘Ik wil niet meer met die mevrouw geassocieerd worden.’”

Albert Verlinde vindt de Erica-boycot echter wél terecht. “Van mij mag iedereen van die hoofddoeken vinden wat ze vinden, maar ik heb toch maar even opgezocht wat ze gezegd heeft: ‘Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen.’ Dat is toch niet normaal?”

Pingu¨ins

Die pinguïnuitspraak gaat te ver, vindt Albert. “Dat is geen tekst die… Als je nou zegt: ‘Ik ben ertegen of ik vind dat vrouwen ze niet tegen hun zin in moeten dragen’, dan is het wat anders dan als je zegt: ‘Het zijn pinguïns!’ Als je dat over de Joodse gemeenschap zou zeggen…”

Het gaat Erica volgens hem veel geld kosten. “Ik denk dat het een overeenkomst waar op z’n minst 100.000 euro in omgaat.”

Collega Bart Ettekoven: “Ze had het iets genuanceerden kunnen zeggen.”

Mooi einde

Bram: “Natuurlijk heeft Albert gelijk dat het niet kan als ze die mensen neerzet als pinguïns. Dat kan niet, dat begrijp ik, maar wat ik ervan had begrepen is dat ze eigenlijk juist voor die dames opkomt en de vraag stelt of ze het wel vrijwillig doen.’

Albert: “Met die vraag ben ik het wel eens. Dat is toch een mooi einde? Het is als een Hallmark-kaart.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen