Bram Douwes ondergekotst door Angela de Jong: ‘Om te janken!’

Bram Douwes is totaal ongeschikt als de nieuwe politiek commentator in de talkshow van Margriet van der Linden. Althans, dat vindt Angela de Jong. “Het is om de ogen uit je kop te janken.”

Margriet van der Linden en Bram Douwes © KRO-NCRV

Het leek Margriet van der Linden dinsdagavond een goed idee om politieke ditjes en datjes te gaan bespreken met Bram Douwes, de verslaggever van Omroep PowNed die vooral bekend is van De Slimste Mens. Het leverde een zwaar ongemakkelijk item op: er was echt totaal geen chemie tussen Margriet en Bram.

Mislukte cabaretier

Het is goed dat Margriet haar waardeloze taxi-opening weer heeft geschrapt, maar dit is zo mogelijk nog erger, vindt Angela. “Wie heeft in hemelsnaam bedacht om Bram Douwes tot vaste politieke commentator te benoemen?”, schrijft ze in haar beruchte AD-column.

Angela spreekt van een nieuw dieptepunt. “Nu is er dus een mislukte cabaretier vermomd als politiek verslaggever van Powned die de coronamaatregelen van het kabinet voor ons kijkers moet duiden. Logisch, want de situatie in de ziekenhuizen en het land is natuurlijk om je rot om te lachen.”

Platvis

Bram had zijn optreden compleet ingestudeerd. “De anderhalvemetersamenleving is weer terug, dames en heren”, riep hij op een gegeven moment luidkeels aan tafel. Niemand kon erom lachen, zó gênant. Angela: “De rest van zijn ‘duiding’ had de diepgang van een platvis, mijn 15-jarige dochter had het beter gedaan.”

“Maar oh oh, wat genoot Bram ervan om quasinonchalant aan tafel te hangen en zich te wentelen in de volle aandacht van Margriet. (…) Dit is anno 2021 dus het niveau op NPO 1. Om 19.00 uur. Het is om de ogen uit je kop te janken. Nooit gedacht dat ik nog eens zou terugverlangen naar Felix Rottenberg.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen