Eddy Zoëy krijgt sneer van Angela de Jong: ‘Zat me dood te ergeren’

Eddy Zoëy maakt geen indruk op Angela de Jong met zijn gewone-mensen-talkshow Dit Is Mijn Keus. “Mijn aandacht werd iedere seconde wel echt de helft minder”, zo laat de opiniediva weten.

Dit is mijn keus © RTL

Hij begint een beetje het flopmonster van RTL te worden: Eddy Zoëy. De presentator is momenteel op de buis met twee enorme televisieflops: Ranking the Stars én het nieuwe programma Dit Is Mijn Keus. Deze nieuwe talkshow begon afgelopen maandag met een score van 218.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van slechts 3,7 procent.

Ricki Lake

De eerste aflevering van de Eddy-talkshow ging over mensen met een fetisj. “Ik vond het heel erg op Lief en Leed lijken. Ik werd daarna gebeld door de jaren 80 dat ze een show kwijtraken”, reageert Angela de Jong in haar mediapodcast bij het AD. “Ik heb het afgekeken, maar mijn aandacht werd iedere seconde wel echt de helft minder.”

Het programma doet denken aan de Amerikaanse talkshows uit de jaren 80. “Dit was meer een beetje Ricki Lake. Hoe hij op die tribune stond en dan vooral al die ingestudeerde vragen stelde aan die mensen die dan zogenaamd spontaan gingen antwoorden…”

‘Is leer warm?’

Het had totaal geen niveau, aldus Angela. “Ook tegen iemand die leer aan had: ‘Is dat nou warm?’ Het hele straatbeeld is leren broeken en leren jacks, maar op een tribune, in een RTL 5-programma, gaat een jonge meid vragen: ‘Leer, is dat nou warm?’ Sorry… Ik heb me echt dood zitten ergeren bij dat programma.”

Eigenlijk is het de moeite niet waard om het erover te hebben, vindt Angela. “We hebben het er nu al langer over dan dat er mensen naar gekeken hebben.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen