Gordon na Afrika-reis zwetend en met verkouden stem in K3-finale

Gordon zat gisteren zwetend en met een verkouden stemgeluid in de finale van K2 Zoekt K3. Hij is net teruggekomen uit Zuid-Afrika, waar de omikronvariant van het coronavirus rondwaart.

Gordon © SBS 6

Het lijkt erop dat SBS 6 een beetje klaar is met alle coronamaatregelen. De zender heeft er namelijk voor gekozen om Gordon gisteren níet te weren uit de bomvolle studio van K2 Zoekt K3, terwijl hij een paar dagen geleden is teruggekomen uit Zuid-Afrika. Daar heerst nu de zorgwekkende omikronvariant van het coronavirus.

Gordon in bomvolle studio

Zorgminister Hugo de Jonge vraagt iedereen die sinds afgelopen maandag is teruggekomen uit zuidelijk Afrika, waaronder dus Gordon, om thuis te blijven en in quarantaine te gaan. Kennelijk geldt er voor BN’ers een uitzondering, want Gordon is gewoon stug in een bomvolle tv-studio gaan zitten.

Het is waarschijnlijk dat Gordon zich heeft laten testen voor de tv-uitzending, maar er is natuurlijk sprake van een incubatieperiode. Daardoor kan een test negatief uitwijzen, terwijl je toch het coronavirus hebt. Om die reden vraagt Hugo de Jonge ook aan reizigers uit zuidelijk Afrika om even thuis te blijven.

Zwetend en verkouden stem

Gordon leek zich gisteren in de finale van K2 Zoekt K3 ook niet helemaal lekker te voelen, twitteren kijkers van het programma. Hij was flink aan het zweten en had een verkouden stem. “Die Gordon is nu erger verkouden dan aan het begin van het programma”, twittert Samantha. En Willie: “Gordon klinkt verkouden.”

May begrijpt niet waarom SBS 6 hiervoor heeft gekozen. “Not to be rude, maar iedereen hoort toch hoe verkouden Gordon is? Wat doet hij daar?”

En Lisanne: “Ligt het trouwens aan mij of klinkt Gordon verkouden?”

‘Ik snap er niks van!’

Stefan begrijpt niet dat BN’ers kennelijk zijn uitgezonderd van de quarantaineregels. “Gordon klinkt verkouden. Moet die dan niet in quarantaine nadat hij uit Zuid-Afrika kwam? Ik snap er niks van.”

En Bruur: “Gordon heeft hopelijk niet het omikronvirus mee de studio ingenomen uit Zuid-Afrika.”

Televizier-journalist Jef Willemsen vindt het opvallend dat Gordon zoveel aan het zweten was. “Gaat Waterval wellicht over de zweetaanval van Gordon?”

De juryleden zaten volgens Jef bovendien wel heel dicht op elkaar. “In Nederland is de 1.5 meter maatschappij weer terug. De jury van K2 Zoekt K3 heeft de memo gemist. Allemaal getest, I know… Maar iets met voorbeeldfunctie?”

Gordon niet naar Dubai

Waar Gordon zich bij ons zo vrij als een vogel waant, is hij in zijn nieuwe woonplaats Dubai minder welkom. Iedereen die in de laatste 14 dagen in zuidelijk Afrika is geweest, mag niet naar het emiraat vliegen.

Onderdanen mogen wél naar het emiraat vliegen, maar worden dan onderworpen aan een PCR-circus en moeten ook direct in quarantaine. Het lijkt er dus op dat Gordon voorlopig even hier blijft.

Twitter

Enkele bezorgde reacties over Gordon:

https://twitter.com/mayvoI6/status/1464698627998334978

Oproep

De oproep van Hugo de Jonge aan Gordon en andere Afrika-reizigers:

Lees ook

Tineke de Nooij praat niet meer met Gordon: ‘Ruzie over coronatest?’ (4 oktober)

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het bizar dat Gordon gewoon in de bomvolle K3-studio zat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen