Chantal Janzen heeft zakken gevuld bij ‘frauduleus’ Spoedtest.nl

Chantal Janzen heeft in de zomer flink haar zakken gevuld bij Spoedtest.nl, het coronatestbedrijf dat door de regering wordt verdacht van fraude. Ze ontkent nu nog zakelijke belangen te hebben.

Chantal Janzen © RTL

Er zijn een aantal ondernemers in ons land stinkend rijk geworden van de testsamenleving. Eén daarvan is Rasmus Emmelkamp, die ’s lands grootste coronatestbedrijf leidt: Spoedtest.nl. Nou ja, tot gisteren de grootste: alle honderd testlocaties zijn gesloten nu het bedrijf wordt verdacht van fraude.

Steenrijk door corona

Net als veel andere aanbieders van testen heeft Rasmus totaal geen medische achtergrond, maar toch lukte het om in een mum van tijd een miljoenenbedrijf op te richten. “Niet gek gedaan toch voor iemand uit de horeca met wat elektrische bootjes?”, lachte hij in de zomer nog in de Volkskrant.

Rasmus is er echt steenrijk van geworden. “Ik heb nog nooit zo veel verdiend als nu. Als ik het dit jaar volhoud, ben ik een stuk rijker dan voorheen; voor de veiligheid van mijn gezin ga ik daar liever niet verder op in. Maar ik rijd nog steeds in een auto van 12 jaar oud.”

Chantal profiteert mee

De miljoenenregen van Rasmus is deels terechtgekomen bij Chantal Janzen, die deze zomer ineens het gezicht werd van Spoedtest.nl. Normaal gesproken verbinden A-sterren zich niet zomaar aan een onbekend merk, maar kennelijk was er heel erg veel geld in het spel.

Naar die ‘reclamebillboards langs de weg, met Chantal Janzen erop’ werd Rasmus nog gevraagd in het Volkskrant-interview. Hij heeft naar eigen zeggen enorm veel geld besteed aan marketing. “Voordat we voor de overheid reizigerstests gingen doen, ging 10 tot 20 procent van m’n inkomsten naar marketing.”

Reclamezuil

Chantal heeft flink haar zakken gevuld als reclamezuil van Spreekbuis.nl. “Het afgelopen jaar moest ik me vanwege mijn werk bijna dagelijks laten testen. Gelukkig maakt de fijne en vooral snelle service van Spoedtest.nl het allemaal een stuk makkelijker en aangenamer”, riep ze onder meer.

Hoe zit het nu? Heeft ze nog zakelijke belangen bij dit ‘frauduleuze’ bedrijf? Luuk Ikink gisteren in RTL Boulevard: “Opmerkelijk is dat Chantal Janzen afgelopen zomer nog het gezicht was van Spoedtest.nl. Zij laat vandaag aan ons weten dat ze verder geen zakelijke belangen of betrokkenheid heeft bij dat bedrijf.”

Chantal

De reclame met Chantal:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Chantal Janzen haar merk beter moet bewaken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen