Ali B reageert alsnog op woeste oom: ‘Hij komt uit schaamtecultuur’

Ali B heeft gisteren in de talkshow van Johnny de Mol alsnog gereageerd op de woeste videoboodschap van zijn Marokkaanse oom. “Ik snap dat het voor iemand uit een schaamtecultuur vervelend is.”

Ali B en boze oom © SBS 6

De oom van Ali B ging anderhalve week geleden he-le-maal los op de rapper. De oom vindt dat zijn broer, Ali’s vader, op een schandalige wijze wordt neergezet in Ali’s documentaireserie op Videoland. “Iedereen in de familie haat jou op dit moment en iedereen praat over jou Ali van: ‘We zien hem op dit moment liever dood dan levend.’”

Ali reageert

Ali wilde aanvankelijk niet reageren, maar gisteren werd hij ermee geconfronteerd in de talkshow HLF8 van Johnny de Mol. “Ik snap het vanuit hem. Kijk, het is een man die ik in veertig jaar drie keer heb gezien en in de meest erbarmelijke situaties van mijn leven was hij er niet, dus ik voel niet echt dat ik verantwoording naar hem heb af te leggen.”

Het is onzin dat hij niet respectvol zou zijn over zijn vader, vindt Ali. “Ik vind dat ik heel mooi over mijn vader heb gesproken en het heel eervol met hem heb afgesloten, met heel veel respect.”

Schaamtecultuur

Toch heeft Ali er ook begrip voor dat de oom in kwestie elke vorm van kritiek als een aanval ziet. “Ik snap dat het voor iemand die uit een schaamtecultuur komt, het lastig en vervelend is.”

Ali laat niet weten of hij contact heeft gezocht met de oom in kwestie. “Ik gun hem gewoon die ruimte en ik leef mijn eigen leven. Al die tijd moet je vooral steken in pro-actief zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De oom van Ali B zegt dat de hele familie hem dood wil. Prima zo'n 'schaamtecultuur'?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen