Ali B en Andries Knevel aangepakt door achterban: ‘Zoon van duivel!’

Ali B en Andries Knevel zijn behoorlijk aangepakt door hun achterban, omdat ze zich hebben laten vaccineren tegen corona. De EO-ster werd zelfs verweten de zoon van de duivel te zijn.

Andries Knevel en Ali B © NPO, RTL

BN’ers hebben inmiddels wel door dat het beter is om zich niet uit te laten over de coronamaatregelen en vaccinaties, omdat het een enorm gevoelig onderwerp is. Ali B merkte dat nadat hij zich had laten vaccineren en daarmee naar buiten trad. En Andries krijgt veel drek over zich heen, omdat hij medechristenen heeft gevraagd zich ook te laten vaccineren.

‘Ik moest dood’

Het is heftig, aldus Ali in de talkshow HLF8. “Het gekke is: toen ik me liet vaccineren, heb ik de commentaren op mijn Instagram gewoon uit moeten zetten. Ik moest echt dood.”

Wat kreeg hij allemaal voor zijn kiezen? “Mensen die zich niet laten vaccineren willen zich niet laten vertellen dat ze zich moeten laten vaccineren, maar ze willen mij wel vertellen dat ik niet moet gaan vertellen dat ik gevaccineerd ben. Terwijl ik denk: laat mij doen wat ik doe.”

Vertrouwen

Liever spreekt Ali zich er niet over uit. “Ik doe het, maar ik doe het wel voorzichtig, aangezien ik ook vrij weinig weet, maar ik geloof het. Ik geloof dat het wel voor mij werkt en ik geloof al veertig jaar in wat de overheid mij vertelt, of ze het nou goed bedoelen of niet.”

Je moet een beetje vertrouwen hebben in de overheid, aldus Ali. “Ik ben toch al veertig jaar bezig en we zijn zo ver gekomen, dus ik geloof het de tweede veertig jaar van mijn leven ook maar en ik laat me vaccineren. Zo zie ik het.”

Boos op Andries

Ook Andries heeft veel drek over zich heen gekregen. “Ik heb gezegd dat het misschien wel een hoogste vorm van naastenliefde is om je te laten vaccineren, terwijl je misschien zelf denkt dat het niet mag. Sindsdien ontploft mijn mailbox. Of ik helemaal gek geworden ben en de zoon van de duivel ben”, zegt hij op NPO Radio 1.

Andries denkt dat zijn verzoek aan medechristenen om zich te laten vaccineren niet geholpen heeft. “Ik dacht: het is een argument wat ik heel belangrijk vind, maar ik geloof niet dat het helemaal geland is.”

Fragment

Andries over al het gedoe:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat we volgend jaar winter weer in lockdown moeten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen