Yvonne Coldeweijer ziet invloed groeien, jaagt alle showmedia aan

Yvonne Coldeweijer, ook wel bekend als Alberta Verlinde, ziet haar invloed flink groeien. Door één simpele story op Instagram kreeg ze gisterenavond de hele vaderlandse pers naar Schiphol.

Yvonne Coldeweijer © YouTube

In een korte tijd is Yvonne Coldeweijer uitgegroeid tot dé belangrijkste showbizzwatcher op internet. De reguliere showmedia zijn de afgelopen jaren behoorlijk braaf geworden en het leek haar daarom mooi om de boel eens een beetje op te schudden. En daar slaagt de vroegere Telekids-presentatrice met haar kanaal Life of Yvonne erg goed in.

Yvonne jaagt media aan

Yvonne bewijst al maandenlang erg goed geïnformeerd te zijn over het reilen en zeilen in showbizzland. Sterker nog: ze heeft in sommige weken meer primeurs dan alle reguliere showmedia bij elkaar. Eén van haar favoriete onderwerpen is André Hazes jr., omdat hij al tijden veruit de meest besproken celebrity van ons land is.

Gisterenavond was Yvonne de enige die wist dat André de KLM-vlucht van Alicante naar Amsterdam zou nemen. Haar bronnen? Een zogenoemde ‘spion’ in Spanje en een roddelkont die bij KLM werkt. De showbizzwatcher zette haar informatie op Instagram en wat gebeurde er? De hele vaderlandse showbizzpers rukte uit en racete naar Schiphol.

Gemopper

Dat Yvonne met slechts één druk op de knop al die media – van RTL Boulevard tot Shownieuws en van de Story tot De Telegraaf – met het grootste gemak naar Schiphol krijgt, zegt natuurlijk wat over haar invloed. Maar ook over haar betrouwbaarheid. Je stuurt je verslaggevers immers niet op pad als je je bron onbetrouwbaar vindt.

Het staat allemaal haaks op het gemopper van de reguliere showmedia aan het adres van Yvonne. Types als Albert Verlinde en Marije Knevel roepen continu dat Yvonne allerlei ongefundeerde roddels de wereld in zou slingeren en dat haar werkwijze te grof zou zijn. Maar als puntje bij paaltje komt, staan ze allemaal hijgend in de aankomsthal.

Hetze

Waar de reguliere showmedia nog steeds meegaan in André’s verklaring dat hij afwezig zou zijn in verband met een burn-out, deelt Yvonne al weken zeer gedetailleerde informatie over een vermeende cocaïneverslaving. Als de reguliere showmedia écht in het burn-outverhaal geloven, is het natuurlijk vrij bruut dat ze hem zo lastigvallen op Schiphol.

Albert riep RTL Boulevard onlangs zelfs nog op om niet te veel op André te jagen en hem rust te gunnen. Nu verdedigt hij vrolijk dat zijn eigen Shownieuws ook in die aankomsthal stond. “Het is niet helemaal in lijn met: laat hem met rust, maar ja, het werkt wel zo. Het is ook raar om daar niet te staan als iemand aankomt…” Slappe hap.

Veel reguliere showmedia hebben Yvonne – achter de schermen – bedankt voor de tip. Story-paparazzo Edwin Smulders hoort daar overigens niet bij. “Die ga ik nooit voor iets bedanken”, bromt hij.

Hypocrisie

Met al die hypocrisie van de reguliere showmedia heeft Yvonne helemaal niets. Dat ze zo recht voor haar raap is, vindt Quote-journaliste Stéphanie Hoogenberk heerlijk. “Ik vind het heel leuk dat ze heel weinig schroom en angst heeft om allemaal sappige roddels de wereld in te brengen over BN’er-land”, zegt ze in De Shitshow.

“Wat ik er leuk aan vind, is dat het een vrouw is. Ik vind dat heel veel vrouwen in Nederland te weinig durven. Ook met schrijven: allemaal zo braaf en getut. Ze durven dit niet op te schrijven en dat niet op te schrijven. Daar word ik altijd een beetje moe van. Zij noemt alles met naam en toenaam en is helemaal niet bang voor represailles.”

Sneer

Stéphanie deelt op Twitter overigens een flinke sneer uit aan Edwin, de man van Shownieuws-deskundige Anouk Smulders:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het leuk dat Yvonne Coldeweijer de in slaap gedommelde showmedia wakker schudt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen