Yolanthe Cabau: ‘Media hebben mij weggejaagd uit Nederland’

Yolanthe Cabau had nog in Nederland gewoond als de media hier wat minder hijgerig te werk zouden gaan. Ze kon hier niet eens normaal haar zoontje naar school brengen, klaagt de actrice.

Yolanthe Cabau © Instagram

Tegenwoordig woont Yolanthe Cabau in Los Angeles en dat heeft volgens haar alles te maken met de media. “Misschien was ik niet alleen naar LA vertrokken, als ik Xess normaal naar school had kunnen doen in Nederland en normaal naar de supermarkt had kunnen gaan. Zonder dat ik heel het land over mij heen kreeg toen wij uit elkaar gingen.”

Paparazzi

Het was echt heel erg, vertelt de actrice in 100% NL Magazine. “De eerste schooldag van Xess werden er allemaal foto’s genomen en hij snapte het niet. Ik vond het moeilijk om aan hem – op dat moment vier jaar – uit te leggen waarom iedereen over zijn papa of mama praatte.”

Die paparazzi hebben Yolanthe nu weggejaagd naar Los Angeles, waar ze de hele dag door in haar onderbroek over straat loopt. “Het was te veel en ik had het gevoel: ik moet hier weg, om rust te vinden voor hem en mij. Daar hebben de media invloed op gehad. En ik denk eigenlijk op mijn hele carrière.”

Dikke huid

Met negatieve berichtgeving kan Yolanthe niet goed omgaan. “Het is ook elke dag iets nieuws. Nu ben ik zover dat ik denk: morgen is iedereen dit artikel vergeten. Dat weet ik nu. Maar niet heel lang geleden kreeg ik buikpijn als ik iets las en het klopte niet. En ik ga niet reageren, want dan wordt het helemaal een circus. Ik laat het.”

“Ik heb er een dikkere huid door gekregen, maar ik ben er ook lang erg verdrietig door geweest. Dat misselijke gevoel van onrecht. En dan je moeder of zus die belt: ‘Yo, zeg gewoon hoe het zit’. Nu ik weet dat iedereen vergeet wat die net heeft gelezen, kan ik het beter loslaten.”

Instagram

Yolanthe in L.A.:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eerst er alles aan doen om bekend te worden, dan klagen over de media-aandacht. Vermoeiend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen