Kritiek op ecologische voetafdruk Michiel Vos: ‘Ongelooflijk, hè?’

De bekentenis van Michiel Vos dat hij speciaal voor tv-optredens bij RTL meerdere keren per maand van Amerika naar Nederland vliegt en weer terug, schiet behoorlijk in het verkeerde keelgat.

Michiel Vos © RTL

Michiel Vos duikt om de haverklap op in de dagelijkse programma’s van RTL om over ditjes en datjes in de Verenigde Staten te oreren. Meestal is dat via een videoverbinding, maar hij is ook geregeld fysiek te vinden in de studio’s van bijvoorbeeld RTL Boulevard, Humberto en Jinek.

KLM-vlucht

Toen hij recentelijk in de Beau Monde gevraagd werd naar zijn ‘meest gekoesterde bezit’, antwoordde Michiel: “De KLM-nachtvlucht vanaf airport Kennedy naar Schiphol. Voor de pandemie nam ik bijna elke maand wel een paar keer die vlucht, even op en neer voor een spreek – beurt of om aan te schuiven bij Beau, Humberto, Eva of RTL Boulevard.”

En nu de pandemie, hopelijk, op zijn eind loopt, zien we Michiel wéér elke keer in die studio’s zitten. Maar hoe nodig is het eigenlijk dat hij continu op en neer vliegt om een paar minuten aan het woord te zijn? Kennelijk is er bij RTL nog geen afdeling duurzaamheid opgericht.

Michiel ‘footprint’ de Vos

De uitspraken van Michiel, die zichzelf overigens enorm goed vindt als talkshowhost, komen aan bod in de podcast Teun & Gijs Vertellen Alles. “Hij woont in Amerika en zijn ‘meest gekoesterde bezit’ is dan de KLM-nachtvlucht van Airport Kennedy naar Schiphol”, zegt Teun van de Keuken cynisch.

Zijn collega Gijs Groenteman daarop verbijsterd: “Jezus, Michiel ‘footprint’ de Vos.”

Teun: “Ongelooflijk, hè?”

Geniet Gijs van de talkshowoptredens van Michiel? “Nee, zeker niet, maar ik vind die talkshows zo verschrikkelijk dat ik dat eigenlijk bij geen enkele talkshowgast denk. Ik vind het gewoon smurrie.”

Zielig

Podcastfiguur Aaf Brandt Corstius begrijpt sowieso niet waarom Michiel fysiek moet aanschuiven in die tv-studio’s. “Ja, want hij kan dat toch ook gewoon met zijn oortje en met FaceTime doen? Het lijkt me ook gewoon leuker om vanuit daar verslag te doen”, zegt ze in de podcast Marc-Marie & Aaf Vinden Iets.

Marc-Marie: “Ja, maar ik denk dat je dan minder verdient als je met je oortje ergens in Central Park hangt.”

Vraagtekens

Aaf vindt Michiel overbodig. “Sowieso heb ik wel van vraagtekens bij het hele correspondentschap. Vroeger had je geen internet en moest je voor de deur van het Witte Huis gaan kijken hoe het helemaal ging, maar dat is nu helemaal niet meer zo. Hij kan hier gewoon zitten, een beetje googelen en dan weet hij het ook wel.”

Marc-Marie: “Dat vind ik in Nederland ook heel eigenaardig. Dan heeft prinses Laurentien haar teen gestoten en dan moet zo’n journalist voor het Bronovo Ziekenhuis gaan staan. Dan denk ik: we zijn allemaal geen kinderen. Of dan zeggen ze: ‘Die staat op de redactie’ en dan staat er iemand twee verder deuren. Dan doen ze net alsof ze een soort verbinding hebben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL laat Michiel Vos om de haverklap naar Nederland vliegen voor wat tv-optredens. Onnodig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen