Linda de Mol laat tv-collega’s vallen: ‘Doe mij maar Netflix!’

Linda de Mol is niet bepaald de beste ambassadeur van de lineaire televisie. Ze gaf gisteren in de talkshow van haar neefje Johnny toe bijna niet meer lineair te kijken. “Ik kijk heel veel Netflix.”

Linda de Mol © SBS 6

Het leeuwendeel van de reclame-inkomsten komt in Hilversum nog altijd bij de traditionele lineaire televisie vandaan. Met die reclamegelden worden de megasalarissen van tv-sterren betaald. Dezelfde tv-sterren die altijd gretig roepen absolúút geen lineaire televisie meer te kijken. Ook Linda de Mol kijkt naar eigen zeggen vooral on demand.

Linda kijkt Netflix

Op de vraag of ze nog vaak lineair kijkt (dus op het uitzendmoment zelf), antwoordt Linda: “Ik moet heel eerlijk zeggen: wel steeds minder. Nou ja, lineaire tv dan. Dus ik zit nog wel voor de tv, maar ik kijk niet meer zo heel veel op het moment dat het uitgezonden wordt moet ik heel eerlijk zeggen. Ik kijk heel veel terug en ik kijk ook best heel veel Netflix enzo. Dus ja, dat neemt wel af.”

Linda hoopt dan wel weer dat men op zondag 17 oktober massaal lineair naar haar nieuwe show De Dating Quiz gaat kijken. “Ik ben licht gespannen. Ik hoop natuurlijk wel dat mensen het leuk vinden. Ik heb er zelf een heel goed gevoel over en dan wil je dat natuurlijk bevestigd zien doordat er veel mensen naar kijken. Maar ja, dat is geen zekerheid. Het blijft altijd een beetje spannend.”

De Wereld Draait Door

De grote lineaire favoriet van Linda is er niet meer: De Wereld Draait Door. “Ik mis heel erg De Wereld Draait Door. Dat vond ik echt wel… Daar keek ik bijna elke dag naar, dus dat mis ik wel oprecht. En ik heb ook wel een beetje van die guilty pleasures.”

Wat voor guilty pleasures? “Ik kan ook wel als een soort gebiologeerd konijn naar TLC-programma’s zoals Say Yes To The Dress of My 600-lb Life ofzo kijken. Als ik heel moe ben kan ik daar heerlijk onderuitgezakt naar zitten kijken. Maar De Wereld Draait Door mis ik echt. Ik vind het echt jammer dat dat er niet meer is.”

Grapje over salaris

Het ging niet alleen over televisie in de talkshow van Johnny. Zo ging het ook over ongelijke beloning van mannen en vrouwen. Linda, die naast een lerares met een modaal salaris zat, maakte toen een grapje over haar miljoenensalaris. “Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen. Dat is trouwens bij tv niet zo”, zei ze lachend.

Verder liet Linda zich in de uitzending uitgebreid complimenteren door tafelgast Shelly Sterk en deelde Johnny nog mee dat hij alweer drie jaar getrouwd is. “Jeetje, wauw!!!”, klonk het in de studio.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol maakt naast een lerares met modaal salaris een grapje over haar miljoenensalaris. Ongepast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen