Twan Huys schuift aan bij Humberto Tan: ‘Vind jij dit ongemakkelijk?’

Drie jaar nadat Twan Huys zijn tv-collega Humberto Tan een mes in de rug stak, zaten de heren gisteren samen aan één talkshowtafel. “Vind jij het ongemakkelijk of niet?”, vroeg gastheer Humberto.

Twan Huys en Humberto Tan © RTL

Het was in 2018 ongelooflijk pijnlijk voor Humberto Tan. Hij werd als grofvuil aan de kant gezet toen bleek dat RTL 4 al maandenlang achter zijn rug om aan het onderhandelen was met zijn opvolger Twan Huys. Met het schaamrood op de kaken werd Humberto door Twan weggejaagd van de late avond.

Twan bij Humberto

Humberto wreef in zijn handen toen Twan vervolgens nóg slechter bleek te scoren dan hijzelf en hij in een mum van tijd óók van de buis werd gehaald, maar inmiddels is alles vergeten en vergeven. Gisteren zaten de heren bij elkaar aan tafel in de zondagse talkshow van Humberto.

“Na een veelbesproken televisietransfer van de NPO naar RTL 4 en het stoppen van RTL Late Night, trok presentator Twan Huys zich even terug. Hij ging wandelen, schreef er een boek over en inmiddels is hij weer vol terug bij de NPO”, zo kondigde Humberto het item aan.

Ongemakkelijk?

Humberto stipte de olifant in de kamer direct aan. “Moeten wij het er even over hebben, Twan, jij en ik, hier aan tafel?”

Twan: “Wat jij wil, Humberto.”

Humberto: “Vind jij het ongemakkelijk of niet?”

Twan: “Nou, nee. We kennen elkaar goed, mag ik wel zeggen. Nee hoor, ik vind het niet ongemakkelijk.”

Humberto: “Nee hoor, ik ook niet namelijk. Maar als je dan hier zit, krijg je dan speciale herinneringen nog aan die periode bij RTL Late Night op weg naar wat je nu weer doet of is dat nu echt een afgesloten hoofdstuk?”

Afgesloten en over

Het is voor Twan een gesloten boek. “Het is afgesloten, sowieso, afgesloten en over. Ik ben met heel andere dingen bezig die ik heel leuk vind, zoals je net liet zien. Wat ik ook wel raar vind: deze studio waar wij nu zitten is niet de studio waar ik het programma presenteerde. Dat was ergens anders.”

“Sterker nog: dit is de studio waar ik ooit mijn televisiecarrière begon met het programma Middageditie. Het eerste wat ik dacht toen ik hier binnenliep is: o ja, dertig jaar geleden ging ik hier voor het eerst televisie proberen te maken.”

Enige lastige

Humberto tot besluit: “Oké, dus RTL Late Night ligt voor jou in een heel ver verleden?”

Twan: “Zeker.”

De reden dat Twan aan tafel zat, is omdat hij zijn programma College Tour. kwam promoten. “Het enige wat ik lastig vond toentertijd toen ik besloot om de overstap naar RTL te maken, is om College Tour los te laten. Dat vind ik inderdaad een van de leukste programma’s die ik ooit heb gepresenteerd.”

Horrorkijkcijfers

De eenmalige terugkeer van Twan Huys op de late avond van RTL 4 is overigens alles behalve een succes. De score van ‘Humberto’ bleef gisteren hangen op een verbijsterend lage 245.000 kijkers (10 procent). Dat doet denken aan de tijden dat RTL Late Night met Twan Huys nog te zien was op de late avond van de zender.

Met deze score wist Humberto geen plaats te veroveren in de dagelijkse kijkcijfer top 25. De belangrijkste reden dat de kijkcijfers zoveel lager zijn dan normaal, is dat zijn talkshow gisteren een uur later begon dan gewoonlijk. Voorafgaand werd namelijk eenmalig de kick-off van Deal or no Deal uitgezonden, ook geen kijkcijfersucces.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen