Samantha Steenwijk vindt de tijd rijp: ‘Ik wil een rol in The Voice’

Samantha Steenwijk vindt de tijd rijp voor een terugkeer in The Voice of Holland. Niet als kandidaat, maar als een van de coaches. “Ik zou daar wel een rolletje willen”, zegt ze in de TROS Kompas.

Samantha Steenwijk © RTL

Het is alweer vier jaar geleden dat Samantha Steenwijk meedeed aan het achtste seizoen van The Voice of Holland. Tijdens de blind auditions draaiden alle coaches voor haar en uiteindelijk belandde ze op de tweede plek. Tegenwoordig is ze vooral druk met haar talloze optredens in tv-programma’s.

Cirkel rond

Samantha is behoorlijk ambitieus. “Ahoy uitverkopen of een echte evergreen scoren lijkt mij fantastisch. En natuurlijk zou ik ook wel een rolletje in The Voice willen hebben. Dan zou de cirkel helemaal rond zijn”, vertelt ze.

Nu Glennis Grace coach wordt in The Voice lijkt er inderdaad geen ondergrens meer te zijn, maar om nou allerlei oud-kandidaten in de jurystoelen te zetten gaat ook wel weer ver. Zelf ziet ze dat anders. “Er zijn genoeg mensen die van hun Voice-label af willen, maar ik heb dat absoluut niet.”

Trots op Voice

Waar Marco Borsato er alles aan deed om zijn afkomst te verloochenen – hij deed mee aan The Soundmix Show, een soort The Voice uit de jaren nul – is Samantha juist trots. “Ik ben nog steeds heel trots en dankbaar dat The Voice mij die kans heeft gegeven.”

Tot slot: klopt het dat ze heel erg is afgevallen? “Ja, dat klopt! Ik was dan ook wel aangekomen het afgelopen jaar. Het was corona en mooi weer en we hebben veel gevaren op onze boot; dat was zo’n beetje het enige wat mocht. Je begrijpt: drankjes en stokbroodjes… Ik eet nu kleine porties, ben veel aan het sporten en met mijn paard in de weer.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Samantha Steenwijk als Voice-coach: de juiste plek of zelfoverschatting?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen