Renze Klamer: ‘Of ik bang ben voor rancune van BNNVARA-top?’

Renze Klamer is niet bang voor rancune van de BNNVARA-top. Als de omroep niet wil dat hij kritiek levert, dan wil de presentator er niet eens meer werken. Dat vertelt hij in de Weekend.

Renze Klamer en Fidan Ekiz © Natalia van der Zalm, BNNVARA

Op een keiharde manier werd Renze Klamer deze zomer beroofd van zijn talkshow De Vooravond. De top van BNNVARA bleek maandenlang achter zijn rug en die van Fidan Ekiz om te hebben onderhandeld met hun collega Sophie Hilbrand. Het plan? De te conservatieve Fidan en Renze eruit, de progressieve Sophie erin. En dat is gelukt.

Rancune

Renze sprak publiekelijk zijn verbazing uit over de gang van zaken. Heeft hij daar spijt van? “Nee hoor. Het werd ons echt op het laatste moment medegedeeld, dus ik dacht: ik vind het wel netjes om ook even mijn eigen reactie te geven. Dat was mijn gevoel op dat moment. Ik dacht: ik gooi het eruit”, vertelt hij in de Weekend.

Het zal hem niet in dank zijn afgenomen door de BNNVARA-top, maar hij vreesde niet voor een tegenreactie. “Nee. Als ik mij niet gewoon mag uiten over mijn werk in de tv-wereld, dan hoef ik er ook niet meer te werken. Waarom zou ik een stap te ver gaan als ik zeg dat ik iets niet oké vindt? Je mag en moet je ook uitspreken, toch?”

Niet chic

Over de opvolger van De Vooravond, namelijk Khalid & Sophie, wil Renze zich niet uitspreken. “Nee, nou, ik heb er misschien even naar gekeken, maar ik heb ook besloten dat ik er niks over ga zeggen. Heel veel mensen vragen mij natuurlijk wat ik ervan vind, maar ik vind het nooit chic om over collega’s te oordelen. De kijker oordeelt wel.”

Eén ding is zeker: de kijkcijfers van De Vooravond waren beter. “Ik heb het gezien. En dan? Ik vind het echt niet chic om daar dingen over te zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Renze Klamer überhaupt nog bij BNNVARA willen werken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen