Peter van der Vorst springt tijdens reclameblok volledig uit zijn vel

Peter van der Vorst is in 2014 ontploft tijdens een reclameblok van RTL Late Night. Hij was woest over een grap die Rutger Castricum tijdens de uitzending maakte. “Hij werd echt kwaad.”

Peter van der Vorst en Rutger Castricum © RTL, NPO

Rutger Castricum en Peter van der Vorst zaten in dat jaar samen aan tafel bij Humberto Tan. “Ik had een programma te verkopen, Camping PowNed. Het ging toen over mensen die boos waren omdat ze in een hotel waren gezet met uitzicht op de parkeerplaats aan de snelweg”, aldus de presentator in het programma Boerderij van Dorst.

Peter woest op Rutger

Het leek Rutger leuk om daar een grap over te maken. “Dus ik zeg tegen Peter: ‘Jij kent dat uitzicht wel van die parkeerplaatsen, hè?’ Weet je wel. Maar dat ging helemaal fout, want Peter werd kwaad tijdens de uitzending. We gingen de reclame in en toen zei hij: ‘Dít kan echt niet! Dit is belachelijk!’ Daar had hij ook wel gelijk in.”

Inmiddels begrijpt Rutger dat Peter die verwijzing naar homo-ontmoetingsplaatsen niet leuk vond. “Ik vind het vervelend als ik hem daarmee kwets en met hem dus ook mensen die kijken, die dat te ver vinden gaan.”

Te snel gekwetst?

Was Peter te snel gekwetst? “Peter van der Vorst had ook kunnen denken: natuurlijk, dat is Castricum weer met zijn parkeerplaatsgrap, en door. Maar op het moment dat hij daar dan in die uitzending zo’n punt van maakt, dan is die sfeer aan tafel… Dan zit ik gelijk in het verdomhoekje. Dan heb ik het weer gedaan en zit ik weer in die oude riedel, waar ik ook niet altijd in wil zitten.”

Uiteindelijk probeert Rutger het bij zichzelf te zoeken. “Ik kan dan denken: Peter moet zich niet zo gekwetst voelen, maar ik had hem ook eens in kunnen slikken. De grap… Hahaha.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen