Peter van der Vorst schrikt van homo-opmerkingen

Foto: RTLPeter van der Vorst vindt het vreemd dat hij na een eerdere ervaring in Pauw & Witteman laatst ook in RTL Late Night een foute homograp moest aanhoren. Dat vertelt de presentator in zijn column. Rutger Castricum suggereerde in RTL Late Night dat Van der Vorst het uitzicht van een hotel waarin hij verbleef wel leuk had gevonden, omdat het een parkeerplaats was. “Het was voor iedereen duidelijk dat hij doelde op homo’s die seks hebben op parkeerplaatsen.” 

Jammer, vindt de RTL 4-ster. “Ik was even met stomheid geslagen en kon alleen nog uitbrengen: ‘Waarom zeg je dit?’ Ook de rest van de aanwezigen viel stil. Gelukkig realiseerde Rutger zich tijdens een volgend filmpje dat hij iets doms had gedaan en bood hij stotterend zijn excuses aan.

Van der Vorst vindt het stuitend. “Het bizarre is dat me een paar jaar geleden bijna exact hetzelfde overkwam toen ik bij Pauw en Witteman te gast was.

Hij moest van Jeroen Pauw raden wie van de spelers in een jeugdelftal op de foto nu beroemd is, omdat hij ‘immers verstand van jonge jongens’ heeft. “Gatver! Daarna ging Hugo Borst er nog eens overheen met een seksistische opmerking.

Nou, ik lig er niet wakker van, maar het laat wel zien dat homoseksualiteit voor zogenaamde machomannen nog altijd een ongemakkelijk thema is. Niet alleen in de voetbalscene, maar zélfs in ‘mijn’ zogenaamd progressieve televisiewereld.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen