Nicolette Kluijver wil niet op televisie praten over Peter R. de Vries

Nicolette Kluijver is na het overlijden van Peter R. de Vries bewust niet aangeschoven in talkshows. Ze wil niet te veel de aandacht op zichzelf betrekken, zegt de presentatrice in Beau Monde.

Nicolette Kluijver en Peter R. de Vries © RTL

Peter R. de Vries heeft Nicolette Kluijver door een heel moeilijke tijd heen geholpen en daar is ze hem altijd dankbaar voor geweest. “Ik kende Peter door RTL Boulevard al heel lang”, zegt ze in de Beau Monde. “Pas toen ik de diagnose kanker kreeg en werd opgenomen in het ziekenhuis, ontstond er een hechte band.”

Bijzondere band

Heel vaak kwam Peter zijn collega opzoeken in het ziekenhuis om de krant voor te lezen. “Daar is een vriendschap uit ontstaan. Sindsdien kon ik altijd bij hem terecht met vragen of problemen. Ik weet niet hoe hij zijn dag indeelde, maar hij had gewoon 48 uur in 24 uur. Hij was er altijd. Ik vind het ongelofelijk en zo oneerlijk wat er met hem gebeurd is.”

Nicolette hoorde via haar moeder over zijn overlijden. “Ik zat op Bonaire, maar moest naar Nederland voor werk. Ik had een hotel geboekt, vlak bij het ziekenhuis. Ik weet niet waarom, maar het voelde gewoon goed.”

‘Wie ben ik eigenlijk?’

Ze hadden nog regelmatig contact met elkaar. “Een van zijn laatste appjes was: ‘Wanner zie ik je nou weer eens?’ Voor de opnames van Expeditie Robinson zouden we een kop koffie gaan drinken en samen op de racefiets stappen. Dat is er helaas niet meer van gekomen.”

Toch waakt Nicolette ervoor dat ze niet te veel over hun band praat in de media. “Wie ben ik eigenlijk in dit verhaal? Peter was voor mij een heel goede, lieve vriend, maar ik wil hiermee niet op de voorgrond treden.”

Niet in talkshows

Om die reden wil ze ook niet plaatsnemen in talkshows. “Een aantal talkshows en entertainmentprogramma’s hebben mij uitgenodigd om erover te komen praten, maar ik kan mijn verhaal niet vertellen zonder te huilen. Dan vind ik dat je snel de aandacht op jezelf betrekt.”

“Peter heeft in zoveel levens wat betekend. Ik ben daar maar een klein onderdeel van.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Nicolette Kluijver hier niet in talkshows mee loopt te dwepen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen