Matthijs van Nieuwkerk lijkt uit te halen naar opvolger Khalid Kasem

Matthijs van Nieuwkerk lijkt flink uit te halen naar zijn opvolger Khalid Kasem. Volgens de DWDD-beroemdheid is iemand na één screentest namelijk nog niet geschikt voor een toppositie.

Matthijs van Nieuwkerk © NTR

Het heeft vriend en vijand verbaasd: Khalid Kasem is als volstrekte nieuwkomer in de tv-wereld plotseling op een van de meest begeerde plekken van de nationale televisie terechtgekomen. Na slechts één screentest is hij de opvolger geworden van Matthijs van Nieuwkerk. Hij is momenteel dagelijks te zien met Khalid & Sophie.

Te snel op hoofdpodium

Matthijs vindt dat men in de tv-wereld tegenwoordig wel héél snel een prominente positie krijgt, zegt hij in Een Podcast over Media. “Wat je nu ziet met sommige presentatoren… Die worden veel te snel op een hoofdpodium neergezet, terwijl je denkt: er zit echt wel talent in en ik zie wel wat men er waarschijnlijk in ziet, alleen op dit moment is het nog niet goed genoeg voor wat je nu moet doen.”

Het lijkt wel of je tegenwoordig helemaal niet meer je best hoeft te doen om bepaalde posities te bereiken, aldus Matthijs. “Er hoort toch wat rijpen bij, hoe je het ook wendt of keert.”

Matthijs basht Khalid

Presentator Ernst-Jan Pfauth vraagt Matthijs nadrukkelijk níet om de naam van Khalid. “Als we nu nieuws proberen te maken, dan ging ik nu vissen naar namen, maar dat is niet deze podcast.”

Matthijs daarop: “Nee, ik ben heel veel gebeld over meningen en over programma’s, maar ik zeg het in meer algemene zin. Je moet vlieguren maken en dat wordt vergeten of men denkt dat het niet zo is. Ik denk dat het laatste nog veel zorgelijker is. Dan doe je een screentest goed en dan mag je.”

‘Joh, het is lastig!’

Een screentest doen en vervolgens mogen: dat is natuurlijk een directe verwijzing naar Khalid. Op geen moment noemt Matthijs echter zijn naam.

Het punt dat Matthijs wil maken is dat er vaak meer nodig is dan één goede screentest. “Joh, het is lastig! Sfeer maken, een beetje bij de les blijven, zeker bij live televisie…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Matthijs van Nieuwkerk het hier heeft over Khalid Kasem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen