Rachel Hazes ontkent alle geruchten: ‘André heeft écht burn-out’

Rachel Hazes ontkent alle geruchten die er rondgaan over haar zoon André Hazes jr. Hij heeft volgens haar écht last van een emotionele burn-out. “Heel Nederland heeft een mening over hem.”

Rachel Hazes en André Hazes jr. © Nick van Ormondt / William Rutten

André Hazes jr. is een maand geleden plotseling vertrokken uit de media, omdat hij een ‘emotionele burn-out’ zou hebben. Al snel lanceerde showbizzwatcher Yvonne Coldeweijer het gerucht dat zijn afwezigheid te maken zou hebben met een cocaïneverslaving. Hij zou daarover ook slaande ruzie hebben gekregen met zijn schoonfamilie, de Van Soelens.

’99 procent is niet waar’

Shownieuws-ster Albert Verlinde heeft gebeld met Rachel Hazes en gehint naar die geruchten. Hij: “Er zijn allerlei insinuaties gedaan. Dat hij verslaafd zou zijn, in een kliniek zou zitten, ondergedoken zou zitten. Er waren allerlei verhalen. Nou was ik gisterenavond onderweg naar de studio en ik dacht: ik bel gewoon Rachel eens een keer.”

Rachel nam de telefoon op. “Ik zeg: ‘Kan ik wat vragen? Moet ik mij nou zorgen maken?’ Ik denk: laat ik toch maar een hint geven naar alle geruchten die er zijn dat er meer is dan een burn-out. Ze zei: ‘Nee, Albert, van alle verhalen die er verteld worden op dit moment is er echt… Als er 1 procent van waar is, dan is het veel. Het is echt absolute onzin.'”

Albert boos op Boulevard

Het is voor Rachel onbegrijpelijk dat de media zich nu afvragen waar André is, terwijl de officiële reden al lang gegeven is. Albert: “Je krijgt inderdaad dat de pers op een gegeven moment zei: ‘We horen niks!’ Ja, dat was de bedoeling. Vorige week was bij Boulevard ook nog dat verwijt van: ‘Ja, ze zeggen niks, hoe kan dat nou!’”

Albert heeft een reactie losgepeuterd bij Rachel. “Ik zeg: ‘Hoe is het nou als moeder om het mee te maken? Heb je contact met hem?’ Ze zegt: ‘Ja, ik heb contact met hem.’ Ik zeg: ‘Kun je uitleggen waar die burn-out vandaan komt?’ En dan ga ik toch maar voorlezen wat ze zei.”

Emotionele burn-out

Wat zegt Rachel? “‘André heeft op 10-jarige leeftijd zijn vader verloren en nam toen voor zichzelf de taak op zich om de man in huis te zijn. Toen werd hij op 13-jarige leeftijd ineens bekend als zanger in België en Nederland en kwam hij al heel jong terecht in een heel harde wereld. Dan op 20-jarige leeftijd wordt hij verliefd op een oudere vrouw en op zijn 22ste ineens vader.”

“Dan wordt er naast zijn drukke carrière ook thuis verwacht dat hij een volwassen gezinsleven gaat leiden, terwijl hij zijn eigen kinderjaren heeft overgeslagen. Dan komt die relatie op 27-jarige leeftijd ten einde, wat altijd pijnlijk is, ook omdat er een kind bij betrokken is, en dan heeft heel Nederland ook nog eens een mening over je.”

Vergrootglas

Het is een heftig leven, vindt Rachel. “Alles wat hij doet ligt onder een vergrootglas en hij kan het nooit voor iedereen goed doen. Al met al niet zo vreemd dat iemand dan een emotionele burn-out heeft.”

Privé-baas Evert Santegoeds vervolgens beledigd: “Dat is exact wat er deze week in de Privé staat. Wat is dan die 99 procent die volgens haar niet klopt?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moeten we blind geloven wat Rachel Hazes zegt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen