Matthijs Gaat Door-concert levert 8,5 ton op: ‘Hoeveel graait Matthijs?’

Matthijs van Nieuwkerk had gisteren een grote verrassing in petto in zijn tv-show Matthijs Gaat Door: er komt een gelijknamig concert aan in de Ziggo Dome. De verdiensten? “850.000 euro!”

Matthijs van Nieuwkerk © Olivier Thijssen

Het is naar eigen zeggen een droom die uitkomt voor Matthijs van Nieuwkerk: een eigen concert in de Ziggo Dome, volgend jaar op 17 maart. Hij gaat niet zelf zingen, maar nodigt de artiesten uit die de afgelopen drie seizoenen te zien waren in zijn tv-show. “Je krabt eens achter je oren en denkt: waar heb ik dit aan verdiend?”

‘Echt, dit kan niet’

Hoewel Matthijs zegt te zijn gevraagd door de top van Ziggo Dome, vindt oud-musicaldirecteur Albert Verlinde het een verdachte situatie. “Echt waar, dit kan niet”, zegt hij in Shownieuws. “De kaartverkoop is meteen begonnen en dat zag je ook onderin beeld. Daarna was er op het AD meteen een interview met Matthijs van Nieuwkerk.”

Bizar, vindt Albert het. “Weet je nog dat Yvon Jaspers met dat servies bij De Wereld Draait Door zat en dat niet mocht? Maar dan mag je wel een avond Ziggo Dome doen.”

850.000 euro

Wat houdt BNNVARA over aan deze avond? “We zijn meteen gaan uitrekenen wat dat oplevert voor BNNVARA en dat is 850.000 euro. Het zijn 17.000 kaarten en dat is niet voor leden en voor 10 of 15 euro, wat bijvoorbeeld een MAX Proms doet, maar het is meteen volle mik. Van 35 tot 85 euro.”

De website met de kaartjes was direct overbelast. “Om je te realiseren: op dit moment verkoopt BNNVARA die tickets en er worden tonnen door het publiek overgemaakt aan de publieke omroep, wat ingewikkeld is.”

Maas in de wet

Er zijn vroeger ook wel eens plannen geweest voor concerten van Beste Zangers of The Passion. “Dat is nooit doorgegaan, omdat het niet zou mogen. En nu schijnt het geitenpaadje wat ze gevonden hebben bij BNNVARA dat als de omroep zelf de kaarten verkoopt, dan mag het. Dat is de maas in de wet.”

“De AvroTros en de EO vonden dat toen niet chic, maar BNNVARA heeft volgens oud-socialistisch gebruik gezegd: ‘Kom maar op, we halen het deze kant op.’ Ik ben ontzettend benieuwd wat er gaat gebeuren.”

Hoeveel graait Matthijs?

Er wordt echt heel erg flink gecasht, aldus Albert. “Als er nog een avond bij komt, dan gaat er twee miljoen naar BNNVARA toe.”

Eigenlijk vraagt Albert zich vooral af hoeveel Matthijs straks graait. “Met de Wet openbaarheid van bestuur zal moeten worden gekeken hoe dit geld achter de voordeur wordt verdeeld. Matthijs heeft nu een lager salaris. Is dit dan de compensatie dat hij dan toch…?”

Collega William Rutten: “Is dit een gevalletje links lullen en rechts vullen?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Matthijs van Nieuwkerk een deel krijgt van die 8,5 ton?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen