Marieke Elsinga vreest gasprijzen: ‘Voor drie jaar vastgezet’

Marieke Elsinga is ‘als de dood’ dat de energieprijzen nóg verder gaan stijgen. Ze heeft daarom besloten om haar energiecontract te verlengen en het tarief voor drie jaar vast te zetten.

Marieke Elsinga © RTL Boulevard

Het domineert de afgelopen weken het nieuws: de stijgende energieprijzen. Vlak voor het weekend maakte energieleverancier Vandebron bekend de gasprijzen al per 1 november te verhogen voor mensen met een variabel contract. Dat betekent dat klanten meer dan twee keer zoveel gaan betalen. “Zo hé!”, reageert Marieke Elsinga.

Marieke zet prijzen vast

Marieke wordt behoorlijk nerveus van die stijgende energieprijzen, vertelt ze op Qmusic. “Ik heb het weer voor drie jaar vastgezet. Ik kreeg een aanbieding, zo van: ‘Wilt u het weer vastzetten?’”

De presentatrice hapte direct en legde zich voor drie jaar vast. “Ja, ik ben er een beetje lui in, geef ik eerlijk toe. Ik zou me dan helemaal moeten inlezen en kijken wat slimmer is, variabel of niet, maar ik dacht: ik ga voor de gemakkelijke route. Ik heb het weer voor drie jaar vastgezet.”

‘Gelijk heb je!’

Volgens co-host Mattie Valk is dat een goed idee. “Gelijk heb je”, zegt hij. “Dit wordt met de dag een groter probleem.”

Marieke: “Ik ben gewoon als de dood dat dit soort dingen gebeuren als je voor variabel gaat.”

Marieke Elsinga die met haar megasalaris en gesponsorde auto siddert voor stijgende energieprijzen. Zou bijstands-Mien in dat toneelstukje trappen? Waarschijnlijk niet; die zet geërgerd de radio uit.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Marieke Elsinga écht wakker ligt van de gasprijzen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen