Louis van Gaal weer eens keihard afgefakkeld in VI: ‘Klootzak!’

Louis van Gaal blijft de kop van Jut bij de mannen van Veronica Inside. Gisteren werd hij weer eens keihard afgefakkeld door Johan Derksen. “Wat een klootzak, joh”, riep hij op een gegeven moment.

Louis van Gaal en Johan Derksen © SBS

Louis van Gaal heeft gisteren een persconferentie gegeven over de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland en daar gedroeg de bondscoach zich redelijk hooghartig tegen de aanwezige journalisten. Veronica Inside zond gisteren een aantal beelden uit en dat leverde buitengewoon pittig commentaar op van de mannen aan tafel.

‘Wat een klootzak!’

Met name Johan Derksen was buitengewoon fel. “Dit is toch een arrogante kwál van een gozer? Wat een klootzak, joh. Als je zo als boegbeeld van het Nederlandse voetbal gewoon een beetje zit te sarren en af zit te zeiken…”

“Hij zegt eigenlijk: ‘Waar bedoelen jullie je mee joh? Klootzakken! Jullie hebben er helemaal geen verstand van en jullie hebben er ook niets mee te maken. Ik ben de bondscoach, ik ben Onze Lieve Heer!’ Het is echt walgelijk dat gedrag van die man!”

Tot de orde roepen

Johan vindt dat Louis tot de orde geroepen moet worden door voetbalbond KNVB. “Het ging een tijdje goed. Die KNVB heeft hem binnengehaald, maar die moet eens zeggen: ‘Ga je eens gedragen man.’ Maar het zijn allemaal lichtgewichten.”

Het móet veranderen, vindt Johan. “Hij realiseert zich niet dat hij het boegbeeld van het Nederlands voetbal is. Hij zit privé-oorlogjes te voeren met journalisten aan wie hij een hekel heeft, omdat ze wel eens wat over hem hebben geschreven.”

Gladjanus

Louis kan volgens Johan totaal niet met kritiek omgaan. ” Hij vindt maar één journalist goed, namelijk die gladjanus van het AD.”

Hij doelt hier op Maarten Wijffels. “Die kruipt hem in zijn reet en schrijft altijd dat hij voorbeeldig heeft gecoacht en daar is die man heel gevoelig voor.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen