Tv-carrière Merel Westrik ontwaakt mogelijk uit coma: ‘Ze is gevraagd’

Het zou zomaar kunnen dat de tv-carrière van Merel Westrik na ruim anderhalf jaar eindelijk uit zijn diepe coma ontwaakt. De presentatrice is namelijk gevraagd voor de dagelijkse VI-talkshow.

Merel Westrik © Cornelie Tollens

Het is de bedoeling dat Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp per januari stoppen met Veronica Inside om de talkshowoorlog aan te gaan met Op1 en Beau/Jinek. Ze gaan elke avond live televisie maken op de latere avond van SBS 6, zoals ze dat ook afgelopen zomer deden met De Oranjezomer, en dat kunnen ze niet alleen.

Merel is gevraagd

Johan vertelt aan het AD dat er elke dag een andere gast zal aanschuiven bij het VI-trio en dat Leonie ter Braak, Merel Westrik en Özcak Akyol al zijn gevraagd. “Voor Leonie en Merel is dat gemakkelijker, zij werken al bij Talpa”, zegt hij. Özcan laat aan de krant weten over het aanbod na te denken.

Voor Merel zou het een welkome klus zijn, want haar tv-carrière ligt echt volledig aan diggelen sinds ze in de bekende Talpa-truc is gevallen. Ze werd naar Talpa gelokt met gouden bergen, liet haar glansrijke RTL Nieuws-carrière vallen en toen haar Talpa-probeerseltje Ladies Night flopte, werd haar carrière afgevoerd naar de ic. En dat is nu al anderhalf jaar geleden.

Wie wil Johan?

Wie wil Johan nog meer in zijn talkshow hebben? “Het liefst zou ik Sven Kockelmann er ook bij hebben. De beste die je kunt bedenken, maar ja, die ligt vast hè.”

Ook Henk Westbroek ziet hij zitten. “Henk heeft politiek inzicht, verstand van muziek, eigenlijk heeft hij overal een mening over. Ik zie hem er graag bij. Henk weet nog nergens van en ik moet het ook nog met René en Wilfred overleggen en waarschijnlijk hebben zij ook nog wel wensen.”

Tijdstip

Volgens Johan is de allerlaatste aflevering van Veronica Inside op 20 december. In januari zou dan de nieuwe talkshow van start moeten gaan, dagelijks van 21.30 tot 22.30 uur op SBS 6.

Als dat tijdstip klopt, dan heeft SBS 6 het kortste primetime-blok van alle tv-zenders, namelijk slechts één uur. RTL 4 bracht prime time eerder terug van twee naar anderhalf uur.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke sidekick past volgens u het best bij VI?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen