Johnny de Mol reageert voor het eerst op lage kijkcijfers HLF8

Johnny de Mol reageert voor het eerst op de lage kijkcijfers van zijn dagelijkse talkshow HLF8. De presentator geeft aan dat het programma gewoon nog een beetje moet groeien. “Het gaat gestaag.”

Johnny de Mol in HLF8 © William Rutten

Nog elke dag zorgt Johnny de Mol met zijn talkshow HLF8 voor een kijkcijferdipje in de programmering van SBS 6. Het programma kijkt best lekker weg, maar mist urgentie: als je niet kijkt, heb je eigenlijk ook niets gemist. De presentator heeft de mazzel dat zijn vader John de Mol de zenderbaas is en die geeft hem behoorlijk lang de tijd om te ‘groeien’.

‘Het moet groeien’

Want dat is wat er volgens Johnny aan de hand is. Zijn programma HLF8 is geen flop, maar moet nog groeien, vertelt hij op Radio 538, de radiozender van zijn vader. “We maken hele kleine stapjes en dat is goed. Dat maak ik zelf ook en mijn team ook. We mogen groeien, we zijn aan het groeien.”

Volgt hij de kijkcijfers nauwlettend? “Nou, geloof het of niet: ik heb de eerste drie of vier weken amper gekeken, omdat ik dacht: volgens mij hebben we even de tijd en volgens mij word je daar alleen maar ongelukkig van. Ik heb ook even niet naar de comments gekeken. Nu moet je natuurlijk wel een beetje gaan kijken”, zegt hij.

Onrust over kijkcijfers

Presentator Frank Dane: “Moet er iets veranderen, denk je, aan het programma?”

Johnny: “Ehhh, nee. Een andere presentator? Haha, nee.”

Frank: “Nee, ik weet het niet, maar misschien dat mensen onrustig worden.”

Johnny: “Nee, maar ik mag best wel wat strakker worden af en toe en wat meer kleur krijgen. Zo kennen mensen mij ook.”

Hij krijgt nog ruim de tijd om zichzelf te bewijzen. “Ik denk het wel. Ik weet het eigenlijk wel zeker. Ze zien in dat we echt wat anders aan het maken zijn. Het is de eerste talkshow op SBS ever. Het groeit heel gestaag en eigenlijk is dat goed. Zolang het blijft groeien is het goed. Dat is met alles zo, hè, hahaha.”

Geen corona

Johnny blijft in elk geval bij zijn besluit om geen virologen toe te laten tot HLF8. “Daar zijn gelukkig andere programma’s voor die dat wel doen. We moesten ook iets onderscheidends doen, want er is natuurlijk al best wel veel qua talkshow. Vandaar dat dus niet: geen virologen.”

“Even niet te veel oorlog en áls we het over politiek hebben, dan is het met Charlotte Nijs. Snel, krachtig en in mensentaal die ik ook begrijp. Ik vind dat ook niet het favoriete onderwerp, maar een beetje moet wel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Oranjezomer was in no time een hit, maar HLF8 moet zogenaamd 'groeien'. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen