Dionne Stax afgemaakt door Tim den Besten: ‘Ze is heel erg niksig’

Dionne Stax wordt keihard bekritiseerd door een van haar collega’s bij de publieke omroep, namelijk Tim den Besten. De VPRO-knul vindt de kersverse MAX-mevrouw enorm ‘niksig’.

Tim den Besten en Dionne Stax © NPO

De afgelopen jaren heeft Dionne Stax de hooggespannen verwachtingen niet waargemaakt. Waar ze eerst werd genoemd als dé grote favoriet om het Eurovisie Songfestival te presenteren, werd ze naar haar mislukte presentatie van het Gouden Televizier-Ring Gala opeens weggestopt op de radio. Nu heeft ze onderdak gekregen bij Omroep MAX.

Receptioniste Stax

Bij MAX maakt Dionne alledaagse niets-aan-de-hand-programmaatjes en dat past haar volgens VPRO-gezicht Tim den Besten uitstekend. Hij vindt Dionne namelijk ook enorm nietszeggend.

Eigenlijk is Dionne vlees noch vis, zegt de meedogenloze Tim in het programma Media Inside. “Ik denk wel dat ze heel aardig is, maar ze is ook heel niksig. Ze heeft een soort receptioniste-achtige vibe.”

Tim doet Dionne na

Tim moet bij Dionne altijd denken aan het tv-programma dat zij presenteerde over vijf jaar koning Willem-Alexander. Tijdens de opening paradeert de presentatrice heel parmantig door het beeld, op de maat van de muziek (zie NPO Start). “Dat is een fragment wat ik altijd kijk als ik blij ben, verdrietig ben of iets wil voelen.”

Het fragment is te lachwekkend voor woorden, vindt Tim. “Ik doe dit na op feestjes. Dan zeg ik: ‘Zal ik even Dionne doen?’ En dan zegt iedereen: ‘Ja, ja!’ Wie dit heeft bedacht… Ook al heeft iemand het bedacht: als je het dan staat te doen, moet je toch zeggen: ‘Herman, dit voelt toch gek dat ik dit nu doe. Ik moet toch anders lopen denk ik. Of kan ik niet gewoon aan het water zitten?’”

‘Duurt heel lang’

Dionne boekt momenteel veel succes met DNA Onbekend, waarin ze laat uitzoeken of bepaalde mensen een bloedband hebben of niet. Vindt Tim dat mooie televisie? “Nee. Het duurt heel lang, waar gaat het nou allemaal over? Wie is mijn vader, wie is mijn zus?”

“En dan zeggen ze altijd gelijk al: ‘Het maakt niet uit wat de uitkomst is, want we zijn toch wel zussen.’ Dan denk ik: dan hoef ik niet meer te kijken, want dan zijn jullie toch wel zussen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen