John de Mol: ‘Gaan kijkcijfers door het dak door Dansmarathon?’

John de Mol is er al tien jaar mee bezig en vanavond is het zo ver: dan begint het unieke tv-spektakel De Dansmarathon op SBS 6. Gaan door dit programma de kijkcijfers door het dak?

John de Mol © SBS

De Dansmarathon trapt vanavond af om zeven uur en is dan vijftig uur lang vrijwel onafgebroken – alleen Hart van Nederland en Shownieuws gaan nog door – te zien op SBS 6. Alles draait om dansende kandidatenkoppels. Het koppel dat het het langst mogelijk volhoudt, gaat naar huis met maar liefst 100.000 euro.

40.000 kijkers?

Aangezien de uitzending vijftig uur non-stop doorgaat, krijgt de SBS 6-kijker ook vannacht livetelevisie voorgeschoteld. “Programma’s die nu ’s nachts worden uitgezonden trekken zo’n vierduizend kijkers. Zijn dat er straks dan 40.000? Ik kan er geen zinnig woord over zeggen”, zegt mediamiljardair John de Mol in De Telegraaf.

Waarom gaan Hart van Nederland en Shownieuws wel gewoon door? “Daar zitten elke avond zo veel mensen voor klaar en het is voor al die medewerkers ook wel lekker om even een uurtje te recupereren – al gaan de opnamen natuurlijk gewoon door. Want stel dat er dan net iets gebeurt!”

Pittige concurrentie

De concurrentie is vanavond pittig voor De Dansmarathon. “We hebben lang geleden al de datum vastgesteld en het ons daar niet makkelijk mee gemaakt. We starten tegenover het Gouden Televizier-Gala en Expeditie Robinson.”

Waarom is dat? “Dat was natuurlijk een kwestie van terugrekenen. Als je het finalemoment na vijftig uur dansen op zaterdagavond primetime wilt hebben, moet je dus op donderdagavond beginnen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt De Dansmarathon een kijkcijferknaller?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen