Jandino Asporaat wint prijs voor slechtste tv-programma van het jaar

Jandino Asporaat heeft een TV Knol gewonnen, de prijs voor het slechtste tv-programma van het jaar. “Een schreeuwende presentator die heel graag Henny ‘Surprise’ Huisman wil zijn.”

Jandino Asporaat © NTR

Er zijn weinig mensen op televisie die zóveel kansen hebben gehad als Jandino Asporaat. Er is werkelijk nog nooit een programma op de buis geweest van deze komediant dat níet flopte. Zijn meest recente show, Dino’s Bezorgservice op NPO 1, wint nu – tot overmaat van ramp – de prijs voor slechtste programma van 2021.

Prijs voor Jandino

Dino’s Bezorgservice wint de derde editie van de TV Knollen, waar Spreekbuis-uitgever Richard Otto, RTL Boulevard-bekendheid Rob Goossens en Omroep MAX-gezicht Ron Vergouwen in de jury zitten. Het programma van Jandino is de opvolger van De Hit Kwis, dat vorig jaar met de prijs naar huis ging.

Waarom heeft het jurytrio voor Dino’s Bezorgservice gekozen? “Dit jaar was NPO grootgrutter in het lanceren van beroerde programma’s. Showcolade kwam vooral negatief in de pers, maar van Dino’s Bezorgservice was helemaal geen chocolade te maken.”

Schreeuwende presentator

Het is volgens de jury overduidelijk waarom Jandino steeds maar weer op de buis wordt getrokken. “Identiteitspolitiek heeft ook de publieke omroep bereikt, maar dat is nog geen excuus voor het produceren van een rammelend tv-format.”

Tot slot: “Een schreeuwende presentator die heel graag Henny ‘Surprise’ Huisman wil zijn in een zeer onlogische formule heeft zelfs de meeste honkvaste NPO1-kijkers weten weg te jagen.”

Andere kanshebbers

De andere kanshebbers dit jaar waren de programma’s Dit vindt Nederland (SBS6), De Bluffer (Powned), Tik ‘m aan (BnnVara) en Car Wars (SBS 6). “Maar die waren, ondanks hun inspanningen, volgens de kritische jury niet slecht genoeg.”

Een eervolle vermelding gaat naar Beat Me: The Five Knock-outs met Frank Dane (SBS6). “Dat was zeker niet het slechtste programma, maar heeft wel veruit de slechtste programmatitel van het jaar”, aldus de jury.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Jandino Asporaat een zeventiende kans krijgen op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen